X
X
Mai multe ştiri online:

Bun cart înainte echipajelor fregatelor "Regele Ferdinand" și "Regina Maria"!

Ştire online publicată Miercuri, 09 Septembrie 2020. Autor: Sorin MIHALACHE
Forțele Navale Române au sărbătorit, luni, 7 septembrie, 90 de ani de la intrarea în serviciul Marinei Militare a distrugătoarelor "Regele Ferdinand" și "Regina Maria", predecesoarele fregatelor care le poartă astăzi numele.

Momentul a fost marcat prin organizarea unei ceremonii militare și religioase, în Portul Militar Constanța, prin care au fost rememorate reușitele îndeplinite de-a lungul timpului de cele două distrugătoare, precum și prin depunerea unei coroane de flori în Cimitirul Central, la mormântul căpitan-comandorului Alexandru Dumbravă, fost comandant al distrugătorului "Regina Maria".

Cele două distrugătoare au fost construite, în perioada 1927-1930, în șantierele navale italiene CTT & Pattison și au acostat, la data de 7 septembrie 1930, în portul Constanța.

"Ca parte a careului de ași al Marinei Regale Române, au scris file importante în istoria României, prin participarea, realizată cu curaj și sacrificiu, la cele peste 30 de operațiuni de război și de apărare a litoralului maritim, în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, și prin reușita evacuării trupelor române și germane din Crimeea, în perioada 5 aprilie - 14 mai 1944, intrată în istorie drept «Operațiunea 60.000»", a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, Biroul informare și relații publice al Forțelor Navale Române.

XXX

Tradiția distrugătoarelor a fost continuată prin intrarea în serviciu, la 9 septembrie 2004, respectiv la 21 aprilie 2005, a fregatelor "Regele Ferdinand" și "Regina Maria", care, începând cu anul 2005, au dovedit o prezență constantă în cadrul exercițiilor și misiunilor executate la nivel național sau alături de partenerii străini și aliații NATO.

Bun cart înainte echipajelor fregatelor "Regele Ferdinand" și "Regina Maria"! Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Luni, 14 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!" 31437 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!"
Social
Luni, 14 septembrie Foto : Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie 3874 vizite, 0 comentarii Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie
Cultură-Educație
Miercuri, 16 septembrie Foto : Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă 1448 vizite, 0 comentarii Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă
Eveniment
Marti, 15 septembrie Foto : GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni 1249 vizite, 0 comentarii GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.3983 secunde