"Bucla libaneză". O nouă metodă de a fura banii de pe cardurile constănțenilor

473

Articole de la același autor

Metodele de a-i păcăli pe români și de a le fura banii sunt în permanentă îmbunătățire. Iar oamenii care scot bani de la bancomate, mai ales persoanele în vârstă, sunt ținte perfecte pentru aceștia.

De-a lungul timpului, au fost date în vileag tot felul de metode de înșelăciune care au legătură cu ATM-urile, iar acum polițiștii au descoperit una nouă. Este vorba despre "bucla libaneză", cum a fost denumită de oamenii legii.

Aceasta funcționează destul de simplu și fără să le dea prea multe bănuieli viitoarelor victime. Practic, hoții montează un dispozitiv în spațiul în care se introduce cardul, care îl blochează în interior. Un străin îi sare repede în ajutor persoanei în impas și chiar se oferă să îi dea indicații pentru a-și recăpăta cardul. Așa reușește să obțină pin-ul cardului blocat, iar, după ce victima se lasă păgubașă, se întoarce, recuperează cardul și, cu ajutorul pin-ului, scoate banii din bancomat ca și cum totul este perfect legal.

"Dacă vi se blochează cardul în bancomat, nu cereți și nu permiteți ajutorul nimănui și mai ales nu spuneți nimănui pin-ul! Acoperiți tastatura cu mâna în momentul formării codului pin și verificați autenticitatea fantei în care se introduce cardul bancar.

Înainte de a efectua orice operațiune de extragere de numerar, este bine ca utilizatorii să tragă ușor de tastatura bancomatului. În cazul în care aceasta este falsă, se desprinde. Un alt indiciu asupra falsității tastaturii este aspectul tastei cu numărul 5. Dacă este originală, tasta 5 prezintă o ușoară denivelare, în timp ce pe tastatura falsă este perfect netedă", precizează Poliția Română.

XXX

Oamenii legii ne avertizează că, pe lângă faptul că nu trebuie sub nicio formă să divulgăm pin-ul cardului unei persoane străine, nu ar trebui să îi arătăm nici cardul. Nu lăsați la vedere chitanțe, facturi sau alte documente care conțin informații despre cardul dumneavoastră bancar. Anunțați imediat banca dacă vă schimbați datele personale, cum ar fi adresa, numărul de telefon, etc.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.5721 secunde