Borbely anunță "o perioadă nefastă" pentru cei care practică braconajul piscicol în Deltă

800
1
Borbely anunță
Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a anunțat, ieri, că va urma "o perioadă nefastă" pentru cei care practică braconajul piscicol în Deltă, ca urmare a unor acțiuni pe care autoritățile urmează să le realizeze în perioada următoare.

"Avem câteva propuneri în privința stopării braconajului piscicol. Vom semna un protocol cu Ministerul Administrației și Internelor și vom aduce o perioadă nefastă pentru braconierii din Deltă prin acțiunile pe care le vom realiza de acum încolo", a subliniat demnitarul, citat de NewsIn.

Borbely a vizitat ieri zonele afectate de incendiile care au avut loc în Rezervația Biosferei Delta Dunării. Totodată, a avut o întâlnire cu reprezentanți ai Consiliului Județean Tulcea, ai Prefecturii Tulcea și ai instituțiilor din subordonarea și coordonarea Ministerului Mediului, cu care a discutat despre problemele existente la nivelul Rezervației Biosferei Delta Dunării.

"Noua lege a Rezervației Biosferei Delta Dunării aduce o nouă abordare, o nouă concepție și sper să găsim soluții pentru probleme vechi care au persistat. Voi fi ferm și nu voi admite nicio abatere de la legalitate. Nu se poate să avem șase instituții care controlează activitatea piscicolă, este mult mai potrivit un control unic și eficient. În acest sens, împreună cu domnul ministru Igaș vom lua o decizie comună, evident, cu consultarea comunității locale", a mai spus ministrul.

O altă problemă discutată în cadrul întâlnirii a fost legată de situația rezervei piscicole din Delta Dunării. "Una din probleme este legată de refacerea stocurilor de pește din Deltă, iar în acest sens este nevoie să luăm măsuri, dacă nu se poate dovedi că acestea se regenerează. Evident, nu o să răpim posibilitatea localnicilor de a avea un trai decent, însă trebuie să luăm toate măsurile necesare pentru stoparea diminuării rezervelor piscicole din Delta Dunării", a precizat Borbely.

Comentează știrea

Pescar pe Dunăre
13 septembrie 2011
Braconaj industrial !

Pe Dunăre, braconajul se face la nivel industrial. Mai exact...se folosește curentul.Nu curentul Dunării. Am vaga impresie că se braconează cu acordul tacit al poliției locale(din zonele respective) si chiar cu acordul poliției de frontieră. Cu acest curent, nu doar că se prind pești...lucrul cel mai rău este că distruge icrele din peștii pe care nu reușesc să-i captureze(pe cei mari, in general).Astfel, viitoarele generații de pești se răresc de la an la an. Bravo politiei de frontieră :(

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 13 Septembrie 2011
Stire din Eveniment : Arde o casă în Techirghiol
Marţi, 13 Septembrie 2011
Stire din Eveniment : Incendiu în 3D
Marţi, 13 Septembrie 2011
Stire din Eveniment : S-au încheiat simulările pompierilor
Pagina a fost generata in 1.8265 secunde