Bombă pentru constănțenii cu mașini. RCA-ul explodează. Prețurile sar de 3.000 lei

6443
41
Bombă pentru constănțenii cu mașini.  RCA-ul explodează. Prețurile sar de 3.000 lei - fondrca2-1419778154.jpg

Articole de la același autor

RCA-ul va fi mai scump de anul viitor. Pentru că polița se calculează în funcție de anumiți factori, cum ar fi vârsta, puterea mașinii, dar și numărul de tamponări din județul respectiv, Constanța devine astfel cel mai scump județ din țară. Tinerii de până la 30 de ani vor plăti, începând cu 2015, prețuri de peste 4.000 lei pentru o asigurare pe un an. 


Incidența daunelor diferă în funcție de vârsta șoferului, de județul unde conduce și de puterea mașinii asigurate. Cu cât daunele sunt mai multe pe fiecare dintre aceste categorii, cu atât prețul este mai mare. Conform studiilor făcute în funcție de prețurile practicate de brokeri, Constanța va fi, anul viitor, cel mai scump oraș în ceea ce privește polițele RCA. 


Tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani vor plăti, din 2015, sume exorbitante, pentru că pe acest segment se produc cele mai multe tamponări și accidente. Totodată, la polul opus se situează persoanele de peste 60 de ani, care vor plăti sume modice pentru RCA, această categorie de persoane fiind și cea care are cele mai multe facilități. 


Diferențe enorme de preț între județe 
Orașele aglomerate presupun plata unei polițe de asigurare mai scumpe, mai ales atunci când vorbim despre Constanța, București și, în general, estul țării. La polul opus se situează orașele din vestul țării, unde frecvența redusă a daunelor și, implicit, a accidentelor face ca RCA-urile să fie mai ieftine. Diferențele dintre județe sunt uriașe. Un tânăr cu vârsta de până în 30 de ani din Constanța va plăti, pentru un RCA pe un an de zile, între 3.200 lei și 4.300 lei. Dacă tânărul respectiv ar fi avut mașina înmatriculată într-un alt județ, cum ar fi Timiș, Buzău sau Sălaj, prețurile s-ar fi situat între 2.000 și 2.700 lei. Atenție însă, calculul a fost făcut pentru un autoturism cu o capacitate cilindrică medie, până în 1600 cmc, așadar tarifele cresc și mai mult pentru cei cu mașini puternice.


Prețuri mici pentru cei în vârstă 
Un tânăr sub 30 de ani poate plăti de până la zece ori mai mult decât o persoană de 60 de ani care conduce același tip de mașină. Din cauza frecvenței mari a daunelor (numărul accidentelor în care sunt implicați tineri este de peste două ori mai mare decât cel al accidentelor provocate de persoane peste 50 de ani), cea mai importantă diferențiere a clientelei este făcută pe criterii de vârstă și experiență la volan. De exemplu, pentru același autoturism cu motor de 1,6 litri, pe benzină, un șofer de 22 de ani va plăti, pentru un an, între 3.200 și 4.300 lei. Pentru aceeași mașină, însă pentru un șofer de 63 de ani, va rezulta un RCA între 640 și 800 lei, pe un an de zile. 


Și șoferii între 30 și 60 de ani vor plăti mai mult decât sexagenarii. Un șofer de 47 de ani va plăti, pentru o poliță încheiată pe un an, între 650 și 1.100 lei. 


"ASF a comunicat faptul că societățile de asigurări sunt în pierdere și trebuie să majoreze tarifele RCA. Această normă, în loc să protejeze păgubitul, protejează firmele de asigurări și bugetul lor", a precizat, pentru Cuget Liber, Cristian Muntean, președintele ASSAI. Asociația Societăților de Service Auto Independente (ASSAI) spune că anul acesta, prețul RCA pentru tinerii sub 30 de ani a crescut chiar și cu 250%, iar din luna ianuarie 2015, ASF anunță că se vor aplica noi majorări, de 30%. 


Comentează știrea

41 comentarii. Pagina 1 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 ...5 
asa zis tanar sofer
29 decembrie 2014
inconstienti

Cu tot respectul pt cei ce se ocupa cu politele RCA... Daca este sa faceti un calcul... majoritatea masinilor sunt SH...Anii 1995-2005 pentru care piesele in caz de accident sunt pana in 2000 de lei... si voi vreti sa platesc rca de pana la 4000 lei ? pff... Chiar ne luati drept prosti asa pe fata ? d-aia se si duc politele rca in cap... Strategie de marketing 0 copilasi

naekst
29 decembrie 2014
bomba ptr constantenii...

Se pare ca legile, sau cel puin aceasta, sint facute tot de giboni de tipul celor ce devin pericole publice odata ce s-au urcat la volan. De ce sa plateasca toti constantenii polite scumpe pentru ca in judetul in care locuiesc ei sint cei mai prosti soferi din ara, nu este mai simplu ca sa plateasca polite scumpe cei ce efectiv produc mai mlte accidente? Taxeaza-i nene pe astia pina le piere cheful de a mai urca la volan.

mos ion
29 decembrie 2014
este o gluma de anul nou

am permis de conducere nu este o lauda acum au permis de conducere si (gainile) DA sa fie asa scumpire mare cred ca este o gluma

pacalit de RCA
29 decembrie 2014
cetatenii sub 30 de ani sunt ''turbati''iar cei peste 60 de ani si-au pierdut o parte a reflexelor

"ASF a comunicat faptul că societățile de asigurări sunt în pierdere și trebuie să majoreze tarifele RCA.......... Aceste societati au auzit de legea falimentului????? Sunt obligati sa ramana pe piata ????? Pana la urma vorbim de niste escroci dar statul ce obligatii are fata de cetatenii sai ??? Cu ceva timp in urma se vorbea de sistemul BONUS-MALUS dar a fost abandonat pentru ca probabil nu umplea buzunarele HOTILOR. Tot timpul o parte a cetatenilor trebuie sa acopere incompetenta unora si nesimtirea altora.CE ESTE DE FACUT ??? VA TREBUI SA INFIINTAM O ASOCIATIE A CETATENILOR PACALITI DE ACESTE FIRME DE ASIGURARI.VA TREBUI SA PROPUNEM ELIMINAREA UNOR FIRME ''TEPOASE'' IAR CELE RAMASE SA-SI MOTIVEZE CHELTUIELILE NEJUSTIFICATE SI DISCRIMINARILE PE BAZA DE SEX,VARSTA,DOMICILIU.

zoro
29 decembrie 2014
si cu mine ?

Dar o lege pentru mine, cetateanul, care nu mai poate acoperi aceste hotii, facturile, etc, nu exista ??? Institutiile cand au nevoie de bani, maresc taxele, preturile, etc, fac rost de bani, de la noi. Noi daca nu putem duce aceste poveri, ne ducem la angajator si mai cerem ceva in plus la salariu ??? Vorba cuiva de mai jos, faliment si la revedere. Noi daca nu platim ratele, pierdem casa, nu platim impozitul pierdem bunurile, nu de duce la munca pierdem job-ul, pentru noi nu e nimic garantat sau sigur ! Sa vedeti acum numere de Bulgaria pe strazi ! Dupa 2-3 ani cu asigurari din astea, nu mai face masina cat asigurarea ! Si sa nu uit, a scazut barilul de petrol de la 120 de eur la 65 eur, aproape jumatate ! Benzina a scazut de la 5.7 lei la 5.2 lei !!!!!! Barilul e la jumatate si pretul mai mic la pompa cu 0.5 lei !!! DE CE ?? Si sa nu spuna careva ca sunt stocuri vechi ! NE-AM SATURAT SA NE FURE TOATA LUMEA, NU MAI EXISTA DEMNITATE, SPERANTA PENTRU UN VIITOR MAI BUN !! JEPCARILOR !!!

Gelu
29 decembrie 2014
Degeaba...

Daca si asa asiguratorii nu-si achita obligatiile fata de asigurati cum este foarte bine stiut,macar sa fie si ceva scumpiri,adica sa fie treaba romaneasca si aici. Pe de alta parte,soferii zbanghii care se urca bauti la volan si cei care conduc fara cap,se inghesuie ca tembelii de parca ar fi la coada la pomeni cu sarmale,patesc prea putine nasoale sau deloc. Ce sa-i faci,mai avem macar doua -trei secole pana la civilizare,daca pana atunci nu ne loveste naibii o cometa .

Pt asa zis tanar sofer
29 decembrie 2014
pana mea

pai da frate masina poate nu face mai mult de 20 de mil dar daca ce se intampla cu masina celuilalt? Daca intri intrun bmw sau ceva ? Trebuie sa-i acoperi si lu ala daunele in caz de accident... Acum sincer sa fiu asa e si in UK. Preturi foarte mari pt categoria asta de varsta dar sa nu uitam ce salarii sunt in UK haha

Culcea Marian
29 decembrie 2014
de ce trebuie sa platesc rca

sa se scumpeasca cu 500% dar sa nu ne oblige sa o platim. adica;dumnealor au inventat o taxa care a fost camuflata in asigurare obligatorie, obligatoriu este numai sa platesti taxa dar nu este obligatoriu sa inminezi pagubitului asigurarea ,militianul in acest caz il sfatuieste(in scirba,la fel cum procedeaza atunci cind spune sa faci contestatie la procesul verbal )pe pagubit sa se adreseze instantelor judecatoresti ,dar tot militianul daca descopera la un control de rutina ca nu ai asigurarea valabila procedeaza la "aplicarea legii", care lege spune asa;se retin placutele si certificatul de inmatriculare,se aplica o amenda contravenientului intre 1000-2000 ron(fara a fi facuta reducere daca platesti in 48 ore)se elibereaza dovada pentru certificatul de inmatriculare fara drept de circulatie(adica unde a constatat militianul ca nu ai asigurare valabila ,acolo ramine masina sau o poti lua cu masina de tractari)iar daca nu platesti ASIGURAREA in termen de 30 de zile de la eliberarea dovezii ,militia radiaza si masina din circulatie.deci,daca duc masina acasa cu platforma tot trebuie sa platesc asigurarea pentru ca militia imi radiaza masina din circulatie.mai ramine sa te futa si in cur sa fie tacimul complet. concluzia este;asigurarea obligatorie=taxa de smecher pe care trebuie sa o platesti bancherilor pentru ca ai avut tupeu sa iti cumperi masina/platesti taxa de protectie infractorilor, protejati de infractorii din clasa politica si de cei in uniforma. daca solutionarea pagubei in caz de accident auto se rezolva in instanta indiferent daca ai sau nu ai asigurare valabila,DE CE TREBUIE SA MAI PLATESC ASIGURARE OBLIGATORIE?

Profu de geografie
29 decembrie 2014
Judetul Timisoara ?....

Mai draga reporter, unde ai auzit tu de judetul Timisoara ?...asa scrie in comentariul tau. Cat despre RCA,un sfat : " Proletari din toata tara, uniti-va !!!", adica nu mai faceti deloc RCA pana nu se revine la vechile tarife, haaaa....

nevermind
29 decembrie 2014
RCA

Scumpirile astea mascheaza incompetenta ASF de a reglementa un domeniu de interes vital pentru populatie.Sistemul e asa de prost facut ca naste aberatii de genul asta pe care nu le gasesti in nici o tara civilizata din UE. In primul rand,RCA este si ar trebui sa fie obligatorie pt toti soferii.Din multe motive. Modul cum e impusa e alta discutie.De exemplu,in SUA,tara cu experienta zic eu relevanta in domeniu;asigurarea NU se face pe masina,ci PE SOFER. Soferii mai tineri platesc mai mult,dar nu exista diferente mai mari de 100%. Dar cel mai important,in momentul cand ai o problema si te duci cu o dauna,NIMENI nu comenteaza,masina e reparata 100% din asigurare cu piese originale si in timp util In Europa e un pic altfel,asig sunt mai scumpe,dar la fel,daunele sunt acoperite. La noi,responsabilizarea soferilor fara experienta(poti sa ai 40 de ani si permis de 1 an sau sa ai 28 de ani si permis de 10 ani,atentie!!) se poate face prin limitarea accesului la masini puternice prin impunerea unui prag de CP,testarea peridica a abilitatilor de conducere prin lege si inasprirea pedepselor pt incalcarile majore ale regulilor(baut la volan,trecut pe rosu la semafor,depasirea vitezei cu mai mult de 50 de km/ora peste limita) Dar cel mai important,creearea parghiilor pentru sanctionarea asiguratorilor in cazul neplatii ,si la timp,a daunelor pentru care incaseaza aceste polite.Pana la,de exemplu,suspendarea-inchiderea operatiunilor de asigurare.Pentru ca e inadmisibil ca in cazul unei daune sa astepti pana la o luna de zile un accept de plata care de multe ori vine diminuat. Pt toate cele de mai sus,insa,avem nevoie de un ASF capabil de decizii curajoase,credibil is cel mi important,INCORUPTIBIL. Pana atunci,o sa tot platim RCA impus cu forta,la pret pana la urma reglementat de stat,pentru care nu o sa primim mai nimic.

41 comentarii. Pagina 1 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 ...5 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6962 secunde