Bebeluș de 3 luni, mort în condiții suspecte. Protecția Copilului plănuiește să preia alți 9 minori din casă!

356
Bebeluș de 3 luni, mort în condiții suspecte. Protecția Copilului plănuiește să preia alți 9 minori din casă! - fondcopilmort2-1574198178.jpg

Articole de la același autor

Tragedie într-o familie din localitatea constănțeană Movilița: un bebeluș a murit, ieri dimineață, în condiții suspecte. Polițiștii au deschis un dosar pentru ucidere din culpă. La rândul lor, specialiștii de la Protecția Copilului desfășoară o amplă anchetă, căci, odată cu moartea nou-născutului, s-a aflat că familia, formată din nu mai puțin de 17 membri, locuia în condiții greu de imaginat. 


Un apel la numărul unic de urgență 112, dat ieri dimineață, la ora 7.40, anunța că, într-o locuință de pe strada Liliacului din satul Movilița, a murit un bebeluș. În scurt timp, la fața locului a ajuns un echipaj de la substația Eforie Sud, care a găsit o fetiță de 3 luni, care prezenta deja "lividități cadaverice", potrivit autorităților. 


În consecință, medicii nu au putut decât să constate decesul, declarat la ora 8.01. Având în vedere condițiile suspecte în care a survenit decesul, cazul a intrat atât în atenția polițiștilor, cât și a reprezentanților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța. 


Mama, Corina G., în vârstă de 25 de ani, le-a spus anchetatorilor că i-a dat să mănânce micuței Sofia Ana Maria G. în jurul orei 5.00 dimineața, iar după aproximativ trei ore, a constatat că este rece și nu mai respira, moment în care a chemat ambulanța. Din datele medicale puse la dispoziția oamenilor legii, reiese că fetița s-a născut la termen și avea o greutate de 3,34 kilograme, fiind diagnosticată încă de la naștere cu talus valgus bilateral (diformitate la nivelul picioarelor). 
Ulterior, la controlul din luna octombrie, medicul de familie a constatat că micuța avea o greutate de 5 kilograme, însă, a mai arătat mama, bebelușul a început să piardă în greutate ulterior. Ieri, cadrele medicale au constatat că avea o greutate de 3,5 kilograme. 


Polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă; pe corpul micuței nu au fost găsite urme de violență, dar necropsia va stabili cauza decesului. 


17 persoane, dintre care 9 minori, în patru cămăruțe! 
La rândul lor, angajații DGASPC au demarat o anchetă, căci moartea bebelușului ridică semne de întrebare și asupra condițiilor în care locuia familia din care făcea parte. 


Astfel, autoritățile au constatat că în imobilul respectiv locuiau 17 persoane: bunicii materni, care au 12 copii, dintre care cinci adulți și șapte minori. Unul dintre copiii adulți este și Corina G., mama bebelușului decedat, care mai are trei copii: de 5 ani, aflat în prezent la tată, și alți doi, de 3 ani și 5 luni și respectiv 1 an și 9 luni. Având în vedere că ancheta a scos la iveală că minorii nu frecventau școala în mod regulat și că locuiesc în condiții improprii, asistenții sociali ai DGASPC iau în calcul preluarea acestora în sistemul de protecție. Este vorba despre nouă minori, șapte ai bunicilor materni și cei doi frățiori ai bebelușului decedat. 


De asemenea, oamenii legii vor realiza o anchetă și la domiciliul bărbatului unde se află, în prezent, copilul cel mai mare al Corinei G., urmând să decidă ulterior ce măsură se impune și în acest caz. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3208 secunde