Beach-baruri, amendate, pe litoral

188
Beach-baruri, amendate, pe litoral - beachbaruriamendate-1598291986.jpg

Articole de la același autor

A fost un weekend plin pentru organele de control de pe litoral. Peste 500 de polițiști, jandarmi, pompieri și reprezentanți din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și Protecția Consumatorilor au acționat, sâmbătă și duminică noapte, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectării cu noul coronavirus, în principalele zone aglomerate din Constanța.

Au fost verificate, în total, 293 societăți comerciale și au fost aplicate peste 350 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 94.000 de lei. Este vorba despre 64 de amenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 83 de amenzi privind circulația pe drumurile publice, 41 pentru activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, 58 pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire social, a ordinii și liniștii publice.

De asemenea, în Mamaia, polițiștii au depistat că la plaja H2O, operatorul economic nu luase măsurile necesare pentru respectarea normelor de protecție sanitară și nu a asigurat ca normele de distanțare fizică să fie aplicate în mod eficient, pentru a se evita, pe cât posibil, interacțiunea fizică cu și între clienți. Administratorul societății comerciale a primit o amendă de 4.000 de lei. Iar, la plaja Kudos, s-a constatat că operatorul economic nu a luat măsurile necesare privind emiterea bonului fiscal și a fost aplicată o amendă de 2.000 de lei.

În rest, pompierii au verificat mai multe locații, pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, dar mai ales pentru întâmpinarea acestora. Au fost depistate zeci de deficiențe și au fost aplicate aproape 100 de sancțiuni.

"Scopul acestor activități este responsabilizarea cetățenilor privind respectarea măsurilor de protecție sanitară și a normelor de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus. Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de distanțare fizică pentru a se proteja pe ei înșiși, dar și pe toți cei din jurul lor", subliniază reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4589 secunde