Bătaie pe terenurile din Lumina. Numele primarului Dumitru Chiru, vehiculat în tentative de trafic de influență

4905
Bătaie pe terenurile din Lumina. Numele primarului Dumitru Chiru, vehiculat în tentative de trafic de influență - fondluminainfluenta-1634662841.jpg

Articole de la același autor

Administrația publică din Lumina se pregătește să scoată la licitație câteva zeci de loturi de terenuri pentru cei interesați să-și ridice imobile în localitate. Pentru că unii „binevoitori” s-au oferit deja să-i ajute pe doritori cu o vorbă bună „șoptită” la urechea primarului Dumitru Chiru sau a consilierilor locali, edilul local ia atitudine: atrage atenția că respectivele promisiuni sunt de fapt păcăleli, iar cei care promit că vor face trafic de influență se vor alege cu plângeri penale.

În această perioadă, angajații Primăriei Lumina sunt angrenați în procesul de inventariere a loturilor de teren neutilizate, atribuite în trecut, dar pe care nu s-a construit nimic, cât și a tereurilor libere de sarcini. Ulterior, toate aceste terenuri urmează să fie scoase la licitație. Dovadă că interesul cetățenilor pentru a deține o proprietate în comuna constănțeană este ridicat este și faptul că deja „se fac vorbe” pentru facilitarea obținerii unui astfel de teren. Primarul Dumitru Chiru a decis însă să ia atitudine, mai ales după ce la sediul instituției au fost transmise reclamații privind faptul că în tentativele de trafic de influență sunt folosite numele lui și a unor consilieri locali.

„În fapt, la sediul instituției au fost depuse o serie de reclamații cu privire la faptul că anumite persoane cu domiciliul în localitatea Lumina promit că vor interveni pe lângă anumiți consilieri sau persoane oficiale din cadrul instituției, pentru a obține anumite terenuri. A fost vehiculat inclusiv numele meu, cât și al altor consilieri. Pentru ca oamenii să nu fie păcăliți, pentru a nu ajunge victime acestor persoane, am vrut să le transmit public faptul că toate terenurile vor fi înregistrate și scoase la licitație așa cum prevede procedura legală”, a subliniat primarul Dumitru Chiru.

„La sediul instituției sunt primite, înregistrate și păstrate toate cererile pentru atribuirea de terenuri în vederea construirii de case. În acest moment suntem la stadiul inventarierii loturilor, realizăm cadastrarea și intabularea, iar ulterior urmează să fie organizată licitația. Deocamdată, nu se știe când va avea loc. Preconizăm că vor fi scoase la licitație aproximativ 30 de loturi de terenuri”, a adăugat primarul Chiru pentru „Cuget Liber”.

Primarul Dumitru Chiru anunță că va depune plângeri penale

„În ceea ce privește cererile de acordare de terenuri pentru tineri, în conformitate cu Normele Metodologice de aplicare a prevederilor Legii 15/2003, în momentul în care Primăria și Consiliul Local al Comunei Lumina vor identifica terenuri ce pot fi atribuite în folosință gratuită tinerilor, pentru construcția de locuințe, Consiliul Local Lumina va emite hotărâri de Consiliu în acest sens.Astfel, aceste hotărâri sunt documente publice și sunt anunțate pe pagina de internet a instituției, încă din faza de proiect de hotărâre, întregul proces beneficiind de transparență. De asemenea, în cazul în care vor fi identificate terenuri cu destinația concesiune/superficie, anunțurile de licitație publică sunt aduse la cunoștința publicului în conformitate cu prevederi legale (atât în presă, cât și pe pagina de internet a instituției). În ceea ce privește persoanele care promit influența în vederea obținerii de locuri de casă, facem precizarea că aceștia nu sunt angajați, nu sunt consilieri și nu au legătură cu instituția Primăriei Comunei Lumina. Pe numele acestora, vor fi depuse plângeri penale, autoritățile legale urmând să dispună măsurile legale ce se cuvin”, a mai afirmat edilul local.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4215 secunde