Bătaie pe posturile de la Poliția Animalelor! 16 candidați pe un loc!

404
Bătaie pe posturile de la Poliția Animalelor! 16 candidați pe un loc! - concurentaposturi2-1610294610.jpg

Articole de la același autor

Posturile de polițiști din cadrul viitoarelor birouri de Poliția Animalelor a stârnit interesul a numeroși doritori. Astfel, mii de persoane și-au depus candidaturile pentru cele 264 de posturi de ofițeri și agenți de poliție scoase la concurs prin încadrare din sursă externă. Potrivit Poliției Române, în prezent sunt în jur de 16 candidați pe loc, în medie, pentru fiecare post scos la concurs.

„Cea mai mare concurență este pe posturile de agent de poliție, fiind primite peste 23 de cereri, în medie, pentru fiecare post scos la concurs.

Peste 4.300 de cereri de înscriere au fost depuse de persoane care vor candida pe unul dintre cele 264 de posturi de ofițeri și agenți de poliție, scoase la concurs prin încadrare directă din sursă externă, pentru structurile de protecția animalelor. Astfel, au fost primite 2.984 de cereri de înscriere pentru cele 129 de posturi de agent de poliție scoase la concurs și 635 de cereri pentru cele 49 de posturi de ofițer de poliție. De asemenea, au fost primite 699 de cereri de înscriere la concurs pentru cele 86 de posturi de ofițer de poliție cu specializarea medic veterinar”, au precizat reprezentanții Poliției Române.

În această perioadă, se desfășoară activitatea de validare a candidaturilor și probele eliminatorii de concurs, urmând ca, la data de 23 ianuarie, să se desfășoare proba scrisă.

Care sunt motivele pentru care respectivele posturi sunt atât de râvnite? Pot fi bănuite stabilitatea din sistem, salariile deloc de neglijat și posibilitatea unor pensii „frumușele”. Pe de altă parte, faptul că urmează să fie angajați 86 de ofițeri de poliție cu specializarea de medic veterinar nu este privit cu ochi buni de sindicaliști. „Să spunem că ei angajează acum un medic veterinar, o să-l facă comisar șef, nu subinspector, nu o ia de la zero. E o problemă pentru că se creează o stare de disconfort în rândul celorlalți, care practic au luat-o treaptă cu treaptă și au urcat profesional. Vine unul din afară, care nu știe ce o să facă din punct de vedere polițienesc. Cum credeți că un medic veterinar o să instrumenteze un dosar penal? Îi trebuie patru – cinci ani ca să învețe!”, a declarat Dumitru Coarnă, lider Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual.

Reamintim că ziarul „Cuget Liber” prezenta în urmă cu câteva zile situația din cadrul Inspectoratului de Poliție Județeană Constanța în ceea ce privește posturile de ofițeri scoase la concurs, pentru cei din sursă internă, unde asemenea este concurență mare: sunt peste 8 candidați pe loc pentru cele 32 de posturi de ofițeri puse la bătaie. Și respectivele concursuri vor avea loc tot pe 23 ianuarie. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1839 secunde