Cine țipă mai tare primește bani!

Bătaie de joc la adresa polițiștilor și militarilor: "Taie de la cei cuminți, că sunt proști"

183234
7
Bătaie de joc la adresa polițiștilor  și militarilor:
Situație incredibilă la nivelul Ministerului Afacerilor Interne. Salariul de merit pentru care au ieșit în stradă polițiștii ar putea fi primit la anul… și la mulți ani! Asta după ce reprezentanții Ministerului Muncii s-au întâlnit weekend-ul trecut cu sindicatele din învățământ, după ce și cadrele didactice au ieșit în stradă, cărora le-au promis creșteri salariale cu bani luați de la militari și polițiști.

"Cine strigă mai tare primește mai mult"


"Soluțiile" găsite de "eminențele" Ministerului Muncii, împreună cu cele ale Ministerului Educației constau în dezbinarea categoriilor socio-profesionale. Mai precis, salariul de merit cerut de personalul Ministerului Afacerilor Interne va fi în continuare doar o promisiune, întrucât banii promiși polițiștilor, jandarmilor, pompierilor și militarilor vor fi direcționați către profesori. "În weekend, Ministerul Muncii a negociat cu reprezentanții celor din învățământ după ce profesorii au ieșit în stradă. Neavând de unde să mai ajusteze, au luat de la noi, de la apărare. Ar vrea să ne dea o bucățică acum și o bucățică la anul. A fost vorba că ne dau cei 20% la începutul lunii august. Văd că cine protestează mai tare… Să vedem, probabil vom ieși și noi, dacă așa funcționează, cine strigă mai tare primește mai mult. Vom aștepta să vedem reacția membrilor de sindicat și este foarte posibil să declanșăm acțiuni de protest. Urmează ca acest proiect de ordonanță să intre în dezbatere la Guvern", a declarat pentru "Cuget Liber", Daniel Avasilcăi, pre-ședintele Sindicatului Agenților de Poliție din Constanța.



"Nu avem cum să protestăm la fel de mult, suntem prinși în misiuni"


O greșeală făcută în data de 31 decembrie 2009, continuă să rămână nereparată, deși toate autoritățile au fost sesizate în ne-numărate rânduri. Este vorba de deja celebrul salariu de merit acordat de guvernul condus de Emil Boc. Doar 20% dintre polițiști beneficiază de acest spor, în timp ce majoritatea de 80% este dusă cu zăhărelul în fiecare an că situația se va rezolva. Astfel, polițiști cu aceeași vechime, care lucrează pe același post au diferențe mari de salariu. "Faptul că noi ne facem treaba și nu avem cum să protestăm la fel de mult, pentru că suntem prinși în misiuni, ne slăbește forța în negocierile cu Guvernul. Noi ne facem meseria și nu putem să dislocăm mase mari la proteste, pentru că suntem prinși în misiuni. Guvernul, ca de obicei, taie de la cei cuminți, că sunt proști. Ei au fost 15.000 în stradă și au reușit să obțină niște avantaje. Pentru a le putea da lor, au ajustat de la noi, dar cu noi nu au mai negociat nimic. Asta este marea problemă. Încă nu am văzut forma de proiect ce urmează să intre în dezbatere, dar vom acționa în consecință", a mai declarat Daniel Avasilcăi. 


Comentează știrea

Sorin
7 iunie 2016
Salar de merit

În apărare din 2009 de când au tăiat, blocat redus sau ce mama dracu au mai făcut ei, sala de merit au rămas cu el cei ce aveau, iar cei ce ar fi meritat, nu se mai poate, atunci taie și la aia de lau avut 7 ani consecutiv sau pune și la ceilalți!!

Marius
7 iunie 2016
disciplina

Ar trebui introdus stagiul militar, avem prea multi golani;; in liceu si facultate ore de pregatire militara cu obtinere atestat/ Armata=disciplina te face om !

Ioan
7 iunie 2016
Salariile de merit

Daca nu sunt fonduri atunci sa se taie si la cei ce au beneficiat de aceste drepturi in multe cazuri bani necuveniti.Sa se taie la toti care au luat deoarece sunt cazuri in care o persoana platita pe aceiasi functie iti rade in fata cu acea solda care corect era sa o ia doar un an de zile nu sapte.

Cornel
7 iunie 2016
De ce......

Salariul de merit....salariu de merit! Salariile sunt importante.La noi u ramas la un stadiu mai redus,desi multa lume cand aude armata,politie...sustin ca au salarii mari.Eu nu inteleg cum se calculeaza soldele la Ministere si de ce atata diferente intre ele!De ce nu se face la toata lumea minimul pe economie si de acolo calculele cu sporurile sau coeficientii ce revin?De ce minimul este obligatoriu dar numai la noi in tara exista cateva sisteme de salarizare,desi....minimul este garantat?Aici este problema,nu salariul de merit....

nelu
7 iunie 2016
salariul de merit

Salariul de merit rate un instrument in mana comandantului si sefilor in general pentru recompensarea pupincureilor.Nu trebuie sa existe asa ceva.Un om trebuie numit si mentinut pe o functie numai daca este capabil.Salariile cadrelor militate nu au crescut de 10 ani.Salarizarea nu trebuie facuta numai functie de studii.Calitatea,importanta si volumul muncii trebuie sa fie decisive.

Razvan
2 august 2016
Salariu de merit

Eu zic sa le de-a si celor din sanatate dar sa nu mai primeasca plicul cu bani.care sunt prinsi la puscarie cu ei

Mirela
20 aprilie 2017
Este un mesaj pentru toți! !!

Voi!!Armata + Poliția + Noi lumea de rând = Ce sa intamplat si ani in urmă cu guvernul ceaușescu! Unica soluție la problemele tuturora, nu credeți ca e timpul?

Pagina a fost generata in 0.4235 secunde