Bărbat preluat de un elicopter SMURD, după ce a căzut de la peste 20 de metri înălțime

176
Bărbat preluat de un elicopter SMURD, după ce a căzut de la peste 20 de metri înălțime - smurd2-1589640137.jpg

Articole recomandate

Un cățărător a căzut, sâmbătă, de la o înălțime de peste 20 de metri înălțime, de pe un versant din Cheile Turzii, județul Cluj. Pentru salvarea bărbatului de 33 de ani a fost solicitat elicopterul SMURD cu troliu, iar turistul a fost dus la un spital din Târgu Mureș, potrivit digi24.ro.


Reprezentanții ISU Cluj au declarat, sâmbătă, că un echipaj Salvamont i-a acordat bărbatului primul ajutor până la sosirea elicopterului SMURD.


"Am fost solicitați, printr-un apel de urgență, să intervenim pentru a salva un bărbat, care se pare că a căzut de pe un versant din Cheile Turzii. Se pare că bărbatul, în vârstă de 33 de ani, a căzut de la o înălțime între 20-30 m și s-a oprit într-un punct intermediar de pe versantul drept. Echipajul Salvamont a ajuns la bărbat, i-a acordat primul ajutor și l-au pregătit pentru a fi ridicat cu nacela elicopterului SMURD solicitat. Echipajul elicopterului a reușit să-l preia pe bărbat și să-l aducă la un nivel mai ușor accesibil. A fost stabilizat și va fi trasportat la spitalul din Târgu Mureș", au spus pompierii de la ISU Cluj.


Polițiștii clujeni au precizat că bărbatul desfășura în zona Cheile Turzii activități de cățărare.


La fața locului au intervenit o autospecială cu echipamente de salvări de la înălțimi, un echipaj SAJ, elicopterul SMURD de la Jibou și serviciul Salvamont din Cheile Turzii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9645 secunde