Avocatul Poporului reclamă Guvernul: GRAVĂ ABATERE de la Constituție!

190
Avocatul Poporului reclamă Guvernul: GRAVĂ ABATERE de la Constituție! - ddd-1580895446.jpg
Avocatul Poporului a calificat, miercuri, drept ''o gravă abatere'' de la normele articolului 115 din Constituție adoptarea într-o singură ședință de Guvern a 25 de ordonanțe de urgență, adăugând că își rezervă dreptul de a sesiza Curtea Constituțională cu excepții de neconstituționalitate privind acele OUG care aduc atingere direct sau indirect drepturilor fundamentale și care încalcă decizii anterioare ale CCR, potrivit Agerpres.

"La momentul adoptării lor, unele acte normative erau deja în procedură parlamentară, urmând să fie votate de 'unica autoritate legiuitoare a țării', așa cum este definit Parlamentul de către Constituție. De asemenea, au lipsit avizele Consiliului Legislativ și ale Consiliului Economic și Social, deși există o obligație legală fermă privind existența acestora anterior adoptării unei ordonanțe de urgență", se arată într-un comunicat de presă transmis Avocatul Poporului.

"Românii nu așteaptă de la Parlamentul dominat de PSD nimic, în schimb așteaptă de la guvernul pe care îl conduc să rezolvăm problemele României. O să discutăm în detaliu acest subiect cu obiectul de relgementare al ordonanțelor și de ce a fost nevoie să le emităm. S-a făcut în deplină transparență și n-a fost OUG să-i scape pe pușcăriabilii din PSD, sunt OUG care rezolvă probleme românilor", a declarat premierul Ludovic Orban cu privire la ședința în care s-au adoptat ordonanțele.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6146 secunde