Avocatul Poporului, reacție de ultim moment în cazul deratizării mortale

Marţi, 19 Noiembrie 2019, 15:37
147
Avocatul Poporului, Renate Weber, a anunțat marți că instituția pe care o conduce va efectua o anchetă în cazul de la Timișoara.


Întrebată într-o conferință de presă dacă s-a autosesizat referitor la cazul de la Timișoara, Renate Weber a răspuns: "Da, în cazul de la Timișoara evident colegii mei care sunt de la Biroul Teritorial Timișoara imediat ne-au transmis o notă să ne sesizăm din oficiu și o să aibă loc o anchetă să vedem și noi cum a fost posibil și care este reacția autorităților, pentru că, insist, noi suntem un mediator, deci rolul nostru e să vedem dacă autoritățile centrale, locale reacționează așa cum trebuie ori de câte ori se întâmplă ceva".

Poliția Timiș a deschis dosar penal in rem pentru ucidere din culpă în cazul deratizării dintr-un bloc din Timișoara, în urma căreia doi copii și o femeie au murit, iar alte 28 de persoane sunt internate în spitale.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș a anunțat, marți, că patronul firmei care a efectuat deratizarea în blocul de pe strada Mioriței este cercetat și pentru trafic de produse sau substanțe toxice după ce procurorii au stabilit că acesta a folosit un insecticid care are în compoziție fosfură de aluminiu.


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.4776 secunde