Avocații ar putea ajunge judecători sau procurori prin interviu, fără examen

416
Avocații ar putea ajunge judecători sau procurori prin interviu, fără examen - avocatii-1495368676.jpg
Avocații care au cel puțin 18 ani de vechime în profesie ar putea ajunge judecători sau procurori fără să mai treacă printr-un examen de admitere în magistratură, potrivit unei propuneri a Consiliului Superior al Magistraturii. Mai exact, aceștia ar putea fi numiți pe posturile vacante stabilite de CSM, în urma unui interviu susținut în fața Plenului Consiliului. Condiția esențială ar fi ca avocații să aibă o reputație profesională intactă, potrivit avocatnet.ro. 


Avocații cu o vechime în profesie de cel puțin 18 ani ar putea fi numiți prin interviu în funcții vacante de judecător sau procuror la judecătoriile ori parchetele care funcționează pe lângă acestea, potrivit unei propuneri a CSM de modificare a legilor justiției. Sugestiile destul de ample ale Consiliului vin în contextul în care deja există în dezbatere publică un proiect de modificare a acestor legi, propus de Ministerul Justiției. 


Vorbim însă de un proiect de act care ar intra în vigoare în urma unui parcurs destul de lung: odată încheiate dezbaterile publice la Ministerul Justiției, proiectul de lege trebuie adoptat de Guvern și transmis Parlamentului, care va trebui să-l dezbată și să-l supună la vot în fiecare dintre cele două Camere, mai precizează avocatnet.ro. Abia după ce va fi promulgat de șeful statului și va fi publicat în Monitorul Oficial, s-ar putea aplica efectiv.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5091 secunde