Avocat constănțean trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență și favorizarea făptuitorului

471
Avocat constănțean trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență și favorizarea făptuitorului - avocat-1499184920.jpg
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Bogdan Tiberiu Ionescu, avocat din cadrul Baroului Constanța, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și favorizarea făptuitorului. 


Potrivit procurorilor, în perioada mai - iunie 2016, Tiberiu Bogdan Ionescu a pretins de la o persoană cercetată pentru săvârșirea unor infracțiuni de șantaj și proxenetism (martor în cauză), printr-un intermediar, suma de 1.000 euro, din care, a primit efectiv suma de 3.800 lei.


Banii respectivi au fost pretinși și primiți de avocat în schimbul influenței pe care a afirmat că o are asupra unor lucrători de poliție din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Constanța, pe care îi poate determina să îi furnizeze informații legate de comiterea unor infracțiuni de trafic de droguri aflate în instrumentare.


Informațiile respective urmau să stea la baza unui denunț pe care martorul trebuia să-l depună la unitatea de Parchet și astfel să beneficieze de clauzele de reducere a limitelor de pedeapsă, prevăzute în legislația specială. În aceeași perioadă, avocatul chiar i-a furnizat persoanei respective "informațiile" promise, care însă nu au avut finalitatea așteptată de martor deoarece nu au fost reale. 


În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra unui autoturism ce aparține inculpatului. Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Constanța cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6894 secunde