Avizul Parlamentului, solicitat pentru urmărirea penală a doi foști miniștri

101

Articole de la același autor

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au solicitat Parlamentului declanșarea procedurilor pentru formularea cererilor de începere a urmăririi penale pentru doi foști miniștri, Elena Udrea, fost ministru al Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, și Ion Ariton, fost ministru al Ministerului Economiei. 


Astfel, Parchetul General a transmis Camerei Deputaților solicitarea ce o vizează pe Elena Udrea, actualmente membru al acestei camere, acuzată de abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene și folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite. Faptele reținute în sarcina acesteia au fost săvârșite în perioada în care avea calitatea de ministru al Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului și formează obiectul unui dosar al Direcției Naționale Anticorupție.


Totodată, procurorii anticorupție au formulat o cerere similară și către Senat, pentru senatorul Ion Ariton, acuzat de participație improprie la abuz în serviciu și folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite.


Faptele reținute în sarcina acestuia au fost săvârșite în perioada în care avea calitatea de ministru al Ministerului Economiei și formează obiectul unui dosar al Direcției Naționale Anticorupție.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 29 Ianuarie 2015
Stire din Eveniment : VIDEANU, REȚINUT DE DNA
Pagina a fost generata in 0.3688 secunde