Aveți nevoie de prelungirea dovezii de circulație?

720

Articole recomandate

Persoanele cărora le-au fost reținute permisele auto și dețin dovezi de circulație sunt înștiințate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța că, potrivit OUG 7/2020, în cazul acestor documente, se menține valabilitatea numai în anumite cazuri.

"Se menține numai valabilitatea celor emise în temeiul art. 111, alin. 1, lit. B sau alin. 4 din OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, pe toată perioada stării de urgență, precum și pentru o perioadă de 45 de zile de încetarea acestei stări. Pentru aceleași perioade se menține și valabilitatea prelungirii dreptului de circulație dispusă de procuror sau de instanța de judecată", au precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.

De precizat că, odată cu decretarea stării de alertă, începând cu 15 mai, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, activitatea de audiențe s-a suspendat până pe 31 august 2020. Drept pentru care, cererile, plângerile, memoriile pot fi transmise prin intermediul poștei, poștei electronice sau alte modalități de transmitere la distanță.

"Studierea dosarelor, depunerea de înscrisuri în original sau alte mijloace materiale de probă și alte situații excepționale care justifică derogarea, apreciate ca atare de conducătorul parchetului se va realiza potrivit unei programări prealabile, cu respectarea regulilor de distanțare socială", a mai transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.

În ceea ce privește prelungirea dovezilor de circulație, cei interesați vor formula o cerere, pe care o vor depune exclusiv prin fax sau email, în zilele de luni, miercuri și vineri, în intervalul orar 8.00 - 12.00. Cererea va fi însoțită în mod obligatoriu de o copie conform cu originalul a dovezii de circulație (poate fi scris de mână conform cu originalul și semnată) și o copie conform cu originalul a cărții de identitate (la fel, poate fi scris de mână conform cu originalul și semnătură).

"Dacă dosarul penal nu a fost soluționat și s-a dispus prelungirea dreptului de circulație, dispoziția va fi implementată în sistem, fără a fi necesară deplasarea persoanei la sediul Serviciului Rutier. Dacă dosarul penal a fost soluționat, persoana va primi pe email o copie a soluției dispuse, urmând a se prezenta cu aceasta la Serviciul Rutier, pentru luarea măsurilor legale", au mai transmis procurorii.

E-mailul pentru transmiterea documentelor este [email protected], iar faxul, 0241.618.430.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9239 secunde