Aveți grijă la aparatele electrice. Ce trebuie făcut pentru evitarea incendiilor!

163
Aveți grijă la aparatele electrice. Ce trebuie făcut pentru evitarea incendiilor! - incendiielectricitate-1606759538.jpg

Articole de la același autor

Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” Constanța transmite cetățenilor măsurile ce trebuie respectate pentru preîntâmpinarea unor evenimente nedorite, soldate cu pagube materiale și uneori, din nefericire, chiar cu pierderi de vieți omenești. „Nu utilizați aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecție cu defecțiuni sau cu improvizații. Indiferent că este vorba despre reparația unui aparat electrocasnic, de prelungirea traseului unui cablu sau de montarea unei siguranțe, improvizațiile reprezintă un pas sigur către incendiu: orice eroare de prindere sau de izolație poate crea un scurtcircuit sau o descărcare de curent”, au transmis pompierii. Tot la capitolul improvizații se regăsesc și reparațiile efectuate de către o persoană neautorizată: fie că este vorba de un prieten priceput ori de un vecin bun la toate, diferența de tarif nu justifică pericolul la care vă expuneți.

În ceea ce privește aparatele electrice sub tensiune, salvatorii atrag atenția să fie verificate periodic coordonatele de legătură ale aparatelor electrice și să fie înlocuite cele uzate.

„Dacă sesizați miros de plastic topit, deconectați aparatul de la sursa de curent. De cele mai multe ori, acest miros este produs de topirea corpului prizei sau a ștecărului. Treptat, arsura se va extinde pe conductorul de alimentare, acesta schimbându-și culoarea până când se înnegrește. Următorul punct va fi aparatul electric sau sistemul electric din perete. Incendiul este iminent”, au subliniat pompierii. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4812 secunde