Avertizare de călătorie de la MAE! Vineri sunt anunțate mai multe acțiuni greviste!

126
Avertizare de călătorie de la MAE! Vineri sunt anunțate mai multe acțiuni greviste! - descrcare6-1538073892.jpg

Articole recomandate

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Belgiei că vineri sunt anunțate mai multe acțiuni greviste.

Conform unui comunicat al MAE transmis joi AGERPRES, sindicatele funcționarilor au anunțat o manifestație de protest în Bruxelles, acțiune ce va avea ca rezultat perturbări ale circulației rutiere și ale rețelei de transport în comun, în special în zona centrală a capitalei Bruxelles. De asemenea, s-a anunțat o grevă a personalului de bord al companiei aeriene Ryanair, în urma căreia va fi afectat programul de zbor al curselor acestei companii pentru aeroporturile belgiene.

Potrivit MAE, se recomandă cetățenilor români să obțină informații de actualitate privind condițiile de transport, consultând paginile web ale operatorilor de transport public: STIB (www.stib-mivb.be), TEC(www.infotec.be), SNCB(www.belgianrail.be), să solicite informații prin telefon (Contact Center +32 (0)70.23.20.00, care va fi deschis începând cu ora 06:00, ora locală), precum și paginile de Facebook (facebook.com/lastib) și Twitter(@stibmivb), unde personalul specializat va răspunde tuturor solicitărilor.

Pentru consultarea drepturilor pasagerilor transportului aerian se recomandă persoanelor interesate să acceseze link-ul https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/passenger-rights/air/index_ro.htm și să citească drepturile și condițiile înscrise în biletul de călătorie achiziționat, precizează sursa citată.

Totodată, cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Belgiei: +3223475338, +3223450040 și +3223441658, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență, iar cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României la Bruxelles: +3223440854, mai anunță MAE.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă, de asemenea, consultarea paginilor de Internet http://bruxelles.mae.ro, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația "Călătorește în siguranță" (www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Sursa: Agerpres

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9206 secunde