Avertismentul Poliției! Pedofilii și infractorii vă pândesc familia pe Facebook. Cum acționează și ce greșeli așteaptă să faceți

1806
Avertismentul Poliției! Pedofilii și infractorii vă pândesc familia pe Facebook. Cum acționează și ce greșeli așteaptă să faceți - avertismentul1-1480352955.jpg
Viteza extrem de mare cu care tehnologia a avansat ne-a permis să trecem într-o nouă eră, cea în care smartphone-ul și tabletele să fie accesorii obligatorii. Dincolo de ajutorul pe care aceste device-uri ni-l pot oferi în activitățile zilnice, existăm și părți mai puțin bune, care ne pot face rău, atât nouă, cât și celor apropiați. Infractorii și pedofilii s-au aliniat tendințelor și își aleg cu atenție victimele, în funcție de informațiile oferite chiar de către "ținte". 


Modestia și atenția vă pot scuti de multe probleme, în cazul în care sunteți pe lista escrocilor. De asemenea, modul în care vă expuneți bunurile materiale pe rețele de socializare precum Facebook, poate fi un magnet pentru infractori. 


Polițiștii avertizează cu privire la faptul că nu este indicat ca cetățenii se pună în uși mesaje precum "sunt plecat la…" sau "lipsesc 3 săptămâni". Rețelele de socializare joacă un rol important. "Când se pun pe rețelele de socializare diverse imagini cu proprietarii aflați în locații exotice, cei care se ocupă cu infracțiuni observă aceste lucruri pentru că le urmăresc. În momentul în care te expui în public, automat te expui și unor aseme-nea riscuri", a declarat pentru "Cuget Liber", comisar șef Tudorel Dogaru, comandantul Poliției Municipiului Constanța. De asemenea, când îți etalezi pe Facebook bogăția: bijuteriile, casa, mașinile, uneori chiar cutiile cu valori, nu faci decât să te incluzi singur pe lista infractorilor de meserie. Detaliile din aceste postări le dau ponturi și indicii care îi fac pe hoți să meargă la sigur. 


Greșeli transformate în oportunități de șantaj
De asemenea, oamenii legii atenționează că rețelele de socializare pot fi folosite ca o excelentă unealtă de șantaj, pentru distribuirea cu rapiditate a unei filmări sau poze compromițătoare. O singură greșeală, făcută într-o noapte vă poate costa integritatea pentru tot restul vieții. 


Și mai grav este că, mai nou, pedofilii își racolează țintele de pe Facebook. Fetițe și băieți de 8-9-10 ani cu conturi de Facebook, părinți care își pun poze cu copii în diferite posturi ce ar trebui să rămână strict în mediul privat al familiei, toate acestea sunt greșeli ale adulților care, nevoit, își expun direct copii în fața unor dezaxați, oameni bolnavi mintal. 


Polițiștii atrag atenția că rețele de socializare ne pot expune unor pericole imense, mai ales că identitatea utilizatorilor poate fi foarte ușor ascunsă sau "cosmetizată". 


Nu de puține ori s-a întâmplat ca pedofilii să reușească să vorbească cu fete minore și să stabilească întâlniri, în urma unor discuții pe site-uri de sociali-zare. Sfatul oamenilor legii este ca părinții să reușească să-și supravegheze copiii, într-un mod discret. 


"Ceea ce se întâmplă pe rețelele de socializare reprezintă un risc și din alt punct de vedere și aici mă refer la minori. Riscul este foarte mare, de a fi expuși la diverse tentative de hărțuire sau infrac-țiuni de violență, ajungându-se în cele din urmă la infracțiuni foarte grave precum omor. 


De asemenea, minorele sunt expuse unui risc de șantaj și nu numai, în momentul în care își fac diverse fotografii în situații stânjenitoare. Sfatul nostru pentru părinți este să-i supravegheze pe copii, cu decență și discreție, dar să-i supravegheze", a mai precizat comisarul șef Tudorel Dogaru. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 22 Noiembrie 2016
Stire din Tehnologie : Facebook testează o nouă funcție
Miercuri, 14 Septembrie 2016
Stire din Tehnologie : Asociere istorică în mediul online
Pagina a fost generata in 0.4394 secunde