Autorul atentatului terorist de la mall-ul din Brăila, condamnat la 30 de ani de închisoare

222
Autorul atentatului terorist de la mall-ul din Brăila, condamnat la 30 de ani de închisoare - zdk2nmq3mzqzmdqzota3zjfmnji4n2e5-1575447325.jpg

Articole recomandate

Autorul atentatului terorist de la Mall Brăila, Marius Valentin Parfenie, în vârstă de 21 de ani, a primit o pedeapsă record de 30 de ani de închisoare, sentință dată în primă instanță de magistrații Tribunalului Brăila, transmite Agerpres. El a fost condamnat pentru un cumul de infracțiuni, respectiv trei tentative de omor, tâlhărie, conducere sub influența alcoolului, părăsirea locului accidentului și tulburarea ordinii și liniștii publice. Atacatorul de la mall poate ataca decizia în termen de 10 zile, scrie digi24.ro


Pe 11 noiembrie 2018, Marius Valentin Parfenie a rănit zece persoane, între care doi copii, de 11 și 13 ani, după ce a intrat cu mașina în ușile de acces de la Mall Brăila, la puțin timp după ce a înjunghiat un bărbat și a rănit doi pietoni aflați pe centura orașului.

Potrivit informațiilor făcute publice de Tribunalul Brăila, s-au aplicat condamnări pentru fiecare faptă în parte, cele mai mari pedepse fiind pentru infracțiunile de tentativă de omor, respectiv 20, 12 și 10 ani închisoare, iar în urma contopirii pedepselor s-a ajuns la peste 33 de ani închisoare. Având în vedere că pedeapsa principală rezultată în urma cumulului de infracțiuni depășea maximum general al pedepsei închisorii de 30 de ani, instanța a dispus ca inculpatul să rămână cu 30 de ani de închisoare.


Planul atacatorului din Brăila: să omoare cât mai mulți oameni

Conform informațiilor furnizate de Biroul de Presă al Tribunalului Brăila, planul atacatorului era să omoare cât mai mulți oameni și apoi să se sinucidă.

"Acțiunile au avut menirea de a atrage atenția asupra unui aspect, a unei idei, în general unei idei extremiste/radicale, ori pentru a schimba ceva în ordinea unei societăți, inclusiv în deciziile din domeniul politic, toate acestea fiind prevăzute expres de Legea nr. 535/2004 privind prevenirea și combaterea terorismului, iar în cazul de față, scopul final și declarat chiar de inculpat al acțiunilor sale a fost acela de a extermina cât mai mulți români, care nu se circumscriu ideii sale de calitate umană, așa cum inculpatul a văzut că sunt oamenii în Suedia, de exemplu (acolo unde ar fi lucrat, conform propriilor declarații), inculpatul declarând, la momentul prinderii sale de către cetățeni, că 'trebuie să curgă sânge în țara asta', 'sunt un terorist' etc, relevante fiind sub acest aspect și ideile radicale pe care inculpatul le-a expus în biletele scrise olograf chiar de către el și care se află la dosarul cauzei", precizează Tribunalul Brăila.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8936 secunde