Audienţele la Avocatul Poporului din Constanța, suspendate

161
Audienţele la Avocatul Poporului din Constanța, suspendate - audienteavocatulpoporului1-1605636624.jpg

Articole de la același autor

Activitatea de relaţii cu publicul a instituţiei Avocatul Poporului se desfăşoară, în această perioadă numai la distanţă, prin e-mail, telefon sau poştă, din motive de siguranţă medicală, pe fondul pandemiei de coronavirus. La Constanţa, a fost suspendată activitatea de acordare, în mod direct, a audienţelor la Biroul Teritorial al instituţiei şi în teritoriu, urmând ca ulterior, să fie adoptate noi decizii, în funcţie de evoluţia situaţiei.

„Cu toate acestea, cetăţenii se pot adresa în continuare Biroului Teritorial Constanţa al instituţiei Avocatul Poporului, care are în competenţă judeţele Constanţa şi Tulcea, şi îi rugăm să depună petiţiile exclusiv prin e-mail, pe adresa [email protected], prin poștă, la adresa bd. Ferdinand nr. 7 Bis, Constanţa, sau prin fax, la numărul 0241/550.544. Totodată, pentru lămuriri suplimentare ne puteți contacta telefonic, la numărul 0241/550.544”, transmite consilier Mădălina Botină, coordonatorul Biroului Constanţa al instituţiei Avocatul Poporului.


Reamintim că instituţia Avocatul Poporului are drept scop apărarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor în raport cu autorităţile publice. „Este important de reţinut că legea dispune şase domenii de activitate în care poate acţiona Avocatul Poporului. Este vorba despre drepturile omului, egalitate de şanse între bărbaţi şi femei, culte religioase şi minorităţi naţionale, drepturile familiei, tinerilor, pensionarilor, persoanelor cu handicap, apărarea, protecţia şi promovarea drepturilor copilului, armată, justiţie, poliţie şi penitenciare, proprietate, muncă, protecţie socială, impozite şi taxe, precum şi prevenirea torturii şi a altor pedepse ori tratamente cu cruzime, inumane sau degradante în locurile de detenţie, prin Mecanismul Naţional de Prevenire”, mai explică Mădălina Botină.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3686 secunde