Au sunat la 112, au țipat și au închis. Gluma proastă a unor elevi a alertat zeci de polițiști

229
Au sunat la 112, au țipat și au închis. Gluma proastă a unor elevi a alertat zeci de polițiști - apel112-1568882976.jpg

Articole recomandate

Doi elevi din Iași, o fată de 15 ani si un băiat de 16 ani, au pus pe jar autoritățile după o alertă falsă la 112. Aflati în pauză la scoală, adolescentii teribilisti au sunat la numărul de urgență si au strigat după ajutor. Alertați după cazul Caracal, zeci de polițiști s-au chinuit să-i salveze.


Autoritățile s-au sesizat rapid, iar 20 de polițiștii s-au pus în mișcare să-i găsească. Cei de la dispecerat au încercat să sune din nou pentru a cere lămuriri, însă tinerii nu au mai răspuns la telefon. Polițiștii au reperat locul de unde a fost dat apelul, respectiv Colegiul Tehnic "I.C. Ștefănescu", și i-au luat la întrebări pe cei doi minori.

"La data de 16 septembrie, în jurul orei 10, polițiștii Secției 5 Iași au fost sesizați prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112 de către o persoană care solicita ajutor, fără a oferi însă informații referitoare la identitatea sa, locul în care s-ar afla ori despre presupusa agresiune și care ulterior a încheiat convorbirea. Polițiștii au apelat înapoi numărul de telefon, însă nu au putut lua legătura cu persoana care a format.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de lipsire de libertate în mod ilegal, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați un minor de 16 ani și o minoră de 15 ani, care au declarat faptul că, în timp ce s-ar fi aflat în pauză la școală, minorul ar fi apelat din greșeală numărul unic pentru apeluri de urgență 112, iar minora ar fi strigat după ajutor, însă când ar fi observat apelul în desfă­șurare, ar fi închis convorbirea. S-a stabilit faptul că minora nu ar fi fost victima vreunei infracțiuni, fiind încredințată tatălui său", au precizat reprezentanții Poliției Iași.

Cei doi tineri au fost sancționați contravențional cu câte 250 de lei fiecare pentru apel fals la 112, scrie romaniatv.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1851 secunde