Au scăpat de "gardieni"! Țara în care femeile răsuflă ușurate

Miercuri, 21 August 2019, 10:02
237
Autoritățile din Arabia Saudită au început să aplice, marți, reforma anunțată la începutul lui august și care le permite femeilor să obțină un pașaport de călătorie în străinătate fără permisiunea unui "gardian" de sex masculin, informează, în această dimineață, agenția AFP, consultată de Agerpres.

Administrația saudită a început, marți, "să primească cereri din partea unor femei cu vârste peste 21 de ani pentru a obține sau a reînnoi un pașaport și a călători în afara țării fără permisiune" (din partea unui bărbat), a anunțat Departamentul pentru Pașapoarte pe contul său de Twitter.

Măsura, anunțată în august, a zdruncinat sistemul saudit al "gardianului masculin", sistem ce asimilează femeile cu minorii întreaga lor viață, supunându-le autorității arbitrare a soțului, tatălui sau altor rude de sex masculin.

Această reformă a intervenit în condițiile în care mai multe cazuri de evadare în străinătate a unor tinere saudite care s-au declarat victime ale violențelor din partea "gardienilor" lor au ținut prima pagină a ziarelor în ultimele luni.

Pagina a fost generata in 0.3686 secunde