AU RISCAT. 47 de ani de închisoare, pentru furt de bijuterii de 3 milioane de lire sterline

418
AU RISCAT. 47 de ani de închisoare, pentru furt de bijuterii de 3 milioane de lire sterline - zdezztjmntuznte0n2u5ogywoty4zmu5-1489822268.jpg

Articole recomandate

Bijuterii în valoare de peste 3 milioane de lire sterline au fost furate de români în Marea Britanie. Șase conaționali au fost deja condamnați la închisoare în Regat după ce au fost găsiți vinovați în cazul a 11 jafuri comise la magazine de bijuterii din toată Marea Britanie. 


Aceștia au comis jafurile în perioada noiembrie 2015 - septembrie 2016, când au furat ceasuri, inele și coliere.


Potrivit autorităților britanice, românii formau o bandă extrem de bine organizată, care acționa profesionist și meticulos. Hoții ar fi fost antrenați, scrie presa din Regatul Unit, la așa-numita "Academie a infractorilor", al cărei lider, Adrian Botez, a fost condamnat anul trecut, în România, la 24 de ani de închisoare.


Bărbații, cărora presa britanică le dă și identitatea, au fost condamnați la pedepse cuprinse între șase și opt ani, însumând 47 de ani de închisoare. Un al șaptelea român urmează să afle sentința pe 28 martie.


Presa britanică subliniază ingeniozitatea metodelor folosite de hoți atunci când dădeau spargerile. De pildă, restricționau circulația și reduceau numărul posibililor martori izolând locul din preajma țintelor cu panglici, ca și cum ar fi fost în desfășurare lucrări industriale, sau provocau incendii la locul unde dădeau spargerile pentru a distrage atenția serviciilor de urgență. Intrau în magazine folosind un baros cu care spărgeau vitrinele, iar operațiunea se desfășura cu mare rapiditate. Se adăposteau apoi în corturi, la câțiva kilometri depărtare, și își îngropau dejecțiile ca să evite să lase urme de ADN.


Nu se precizează dacă vor fi extrădați sau își vor executa pedeapsa în Regat.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4805 secunde