Au încetat greva! S-a semnat contractul de mentenanță

160
Au încetat greva! S-a semnat contractul de mentenanță - ddd-1579175874.jpg

Articole recomandate

Angajații Societății Comerciale Reparații Locomotive (SCRL) au încetat greva și au reluat lucrul în toate secțiile, joi după ora 12:00, după ce conducerea companiei CFR Călători a semnat contractul de mentenanță cu SCRL, a declarat, pentru Agerpres, directorul SCRL, Cristian Coconașu. "Începând cu ora 12:00, s-a reluat activitatea de reparații din SCRL în toate secțiile. Contractul de mentenanță a fost semnat. Traficul ar trebui să se normalizeze în cursul zilei de astăzi (joi, n.r.). Nu vor fi probleme, toate locomotivele care sunt în secții vor fi reparate, ca să nu fie probleme pe partea de asigurare de material rulant de tracțiune", a precizat directorul Societății Comerciale Reparații Locomotive.

La rândul său, prim-vicepreședintele Sindicatului Național Solidaritatea 2012, Ionel Savin, a confirmat că angajații SCRL au încetat greva, după ce compania CFR Călători a semnat contractul de mentenanță cu SCRL. "S-a semnat contractul de mentenanță cu CFR Călători, iar începând cu ora 12:00 s-a reluat lucrul în toate secțiile SCRL", a precizat prim vicepreședintele Sindicatului Național Solidaritatea 2012.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor, întâlnirea de joi dintre conducerea companiei CFR Călători și reprezentanții angajaților Societății Comerciale de Reparații Locomotive (SCRL) Brașov a avut loc la solicitarea ministrului de resort, Lucian Bode. "Dialogul este singura cale de rezolvare a problemelor pe care le aveți. În lipsa dialogului, problemele nu se rezolvă de la sine iar starea de conflict poate escalada. De aceea vă solicit să discutați până când veți găsi o soluție de compromis. Trebuie să vă gândiți în permanență că prestați un serviciu public și orice întârziere sau anulare de tren îi afectează în primul rând pe români. Nu uitați că sunteți aici să găsiți soluții iar acest lucru trebuie să îl faceți cât mai repede. Normal era să nu ajungeți în această situație, normal era să vă rezolvați rapid orice divergență", le-a transmis ministrul Transporturilor celor două părți implicate în conflictul de muncă.

Mai multe trenuri de călători au fost anulate, joi, de CFR Călători, în cea de-a treia zi de grevă a salariaților Societății Comerciale de Reparații Locomotive CFR - SCRL Brașov. Angajații SCRL au intrat în grevă marți, nemulțumiți de faptul că CFR Călători a refuzat să încheie un nou contract de mentenanță cu SCRL, în condițiile în care ultimul a expirat la finele lui decembrie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2081 secunde