Au dispărut cronometrele! Ce se întâmplă cu semafoarele din Constanța

7717
10
Au dispărut cronometrele! Ce se întâmplă cu semafoarele din Constanța - constanta3-1478629732.jpg
Problema semafoarelor care dau bătăi de cap șoferilor pare departe de a fi rezolvată, dacă luăm în considerare planurile administrației locale din Constanța. Vechi de peste 15 ani, semafoarele se blochează de fiecare dată când plouă mai puternic, dând peste cap traficul din municipiu. Despre achiziția de semafoare noi nu se știe nimic concret, însă cu siguranță acestea nu vor avea cronometre.

Aceasta este explicația oficială pentru care nu veți găsi cronometre funcționale la majoritatea semafoarelor din orașul Constanța. Problemele cu cronometrele sunt legate de faptul că diagrama diferă între anumite intervale de timp. Spre exemplu, dacă pe un sens de mers, de la ora 7.00 până la prânz, cronometrul este de 30 de secunde, iar după-amiază ar trebui să crească cu încă 10 secunde, acesta nu se mai sincronizează.

"Unele semafoarele au diagrama pe ore, și vă dau punctual drept exemplu intersecția bulevardelor Aurel Vlaicu și Tomis. Dimineața are o diagramă, iar după-amiază, are o altă diagramă de funcționare, adică timpii pe sensuri. În situații de acest gen nu mai funcționează cronometrul, fiindcă el se sincronizează după câteva cicluri și atunci nu l-am mai pus în funcțiune. Cronometrul nu se sincronizează cu timpii, având în vedere că sunt ore de funcționare diferite dimineața și după-amiaza", a declarat, pentru "Cuget Liber", Mihaela Pătruțoiu, șeful Serviciului Drumuri și Iluminat Public din cadrul Primăriei Constanța.

10 ani de la ultima reabilitare a semafoarelor

Având în vedere perioada extrem de mare de timp care a trecut de la ultima reabilitare a semafoarelor, 10 ani, nu ar trebui să ne surprindă că ele cedează la fiecare furtună. Cât despre achiziționarea de semafoare noi nu se aud prea multe. Există acest lucru în plan, însă nimic nu este sigur.

"În ceea ce privește achiziția de semafoare noi, nu putem spune nimic sigur. Încă se lucrează la buget și nu vă putem da acum o declarație concretă despre ce se va întâmpla și despre ce tipuri de semafoare vor fi achiziționate. La ce semafoare avem acum, având în vedere vechimea lor, nu se pot sincroniza. Ultima dată s-au reabilitat acum 10 ani. Pentru viitor, se lucrează la achiziționarea de semafoare. Nu se mai merge pe prețul cel mai scăzut, se va merge după raportul calitate-preț, factori de evaluare. Este adevărat că are și prețul o pondere, dar nu este definitorie", a mai adăugat Mihaela Pătruțoiu.

"Următoarele semafoare vor fi fără cronometru"

Șoferii care forțează semaforul par a fi motivul pentru care anumiți oameni cu putere de decizie din cadrul administrației locale au luat hotărârea de a renunța pe viitor la cronometre.

"Următoarele semafoare care se vor achiziționa vor fi fără cronometru, întrucât sunt mulți șoferi care forțează semafoarele din cauza acelor cronometre", a declarat Liviu Tramudana, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța.

Interesant este că Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța, își dorea înainte de începutul mandatului semafoare inteligente și promitea un program de înlocuire a tuturor semafoarelor. Nu doar că nu poate încăpea vorba despre semafoare inteligente, dar constănțenii nu vor mai avea parte nici măcar de cronometru atașat semaforului. 

Comentează știrea

Hollywood
9 noiembrie 2016
Bani risipiți

Poate cineva să spună cât a costat sistemul de cronometrare a semaforizării care, iată, acum se decomisionează fiindcă "unii" șoferi forțează ultimile secunde de verde? Și cine a fost contractorul care a încasat acești bani? Cum explică primăria banii aruncați în buzunarele unora și altora pe niște proiecte ratate. De ce nu se fac publice caietul de sarcini și contractul semnat pentru semaforizarea cronometrată? Cine plm sunt ăștia de la comisia de sistematizare din primărie și ce studii sau specializări au? Frate dar numai proști, amatori, habarniști și păreriști peste tot. Iar poliția rutieră ce căcat păzește? Plm.

m
9 noiembrie 2016
mm

Primaria este plina de hoti.Tramudana asta manca kkat acum vreo 10 zile ca s-a defectat o placa de baza si de aceea nu mai merg cronometrele.Stati linistiti,actele pentru infiintarea firmei care va lua si va intretine semafoarele abia acum s-au depus.

vedeti
9 noiembrie 2016
si semafoarele

de la Cumpenii colt cu A.Vlaicu... stricate de mai bine de 7 ani. Si descompletate (erau 16, au ramas 8.) Nu se in vrednicesc sa faca un sens giratoriu. Acum vedem de ce. Noi comenzi....

jj
9 noiembrie 2016
jj

7 apr 2015 - "Astfel, pentru întreținerea acestora, de către S.C. Marca Telecom S.R.L., se cheltuiesc aproximativ 40.000 de lei pe lună." - 35 intersectii semaforizate." 2014- Reabilitarea Policlinicii 2 Constanța - 4.380.000 lei, a fost atribuit firmei SC Marca Telecom SRL" -Sergiu – Mihai Ceacîreanu (68,75%) din firma. "Anul trecut, SC Marca Telecom SRL a mai obținut un contract în valoare de 137.000 lei,Reabilitarea infrastructurii, modernizarea, dezvoltarea și echiparea ambulatoriului din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța – Policlinica 2, cod SMIS 19364". Deci nenea asta Ceacîreanu este abonat la banii publici din ct, la semafoare, la spitale. si bomboana depe coliva - este inculpat in dosarul retrocedarilor de teren in oras. mamaia, faleza. Deci prosteala cu cronometrele este ca nu a castigat al lor licitatia. Dna doarme?

Tram vai
9 noiembrie 2016
Semafoare pentru pietoni

Primaria trebuie sainstaleze semafoare cu buton pentru pietoni, altfel va fi jale, atat pentru soferi, dar mai ales pentru pietoni... Pietonii traverseaza cand vor ei fara sa se asigure punand shoferii in situatii riscante (vezi trecerea din P-ta Tomis III,, str. Soveja, sau cele de pe B-dul Al. Lapusneanu) . Pe B--dul Tomis e jale cu noul iluminat public, care nu asigura o vizibilitate optima, vezi trecerea de la Biserica Alba mai sus de Dacia, acea intersectie, precum si altele de pe acelasi bulevard sunt in semiintuneric, iar soferul prudent trebuie sa scaneze vizual toata lungimea trecerii cu mult inaintela viteza de 50km/h pentru a avea timpul necesar opririi... O alta problema sunt trecerile de pietoni amenajate imediat dupa curbe, la acestea neavand camp vizual departatpentru timpul necesar opririi, vezi trecerea de Brotacei, intersectia Sucevei cu Adamclisi, si mai sus spre Cismelei. Noi Constantenii care circulam zilnic cunoastem aceste capcane, dar cei ce conduc fie la inceput, fie din alte localitati pot fi pusi in situatii limita din cauza incompetentei, dezinteresului.... celor de la serviciul circulatie din primarie.

Cetateanu
9 noiembrie 2016
Delasare si incompetenta !

In loc sa apara lucruri noi si initiativa din partea primariei asistam pe zi ce trece la o degradare si mai mare a orasului , haosul pune stapanire pe acest oras de la o zi la alta ! Iincompetenta la toate nivelurile !

Cristian
9 noiembrie 2016
risipa inutila

vrem ca din 2017 sa nu se mai da cupoane de alimente la pensionari, nici unul nu este mort de foame; avem nevoie de bani pentru privatizare!

Răspuns la: Bani risipiți
Adăugat de : Hollywood, 9 noiembrie 2016
Poate cineva să spună cât a costat sistemul de cronometrare a semaforizării care, iată, acum se decomisionează fiindcă "unii" șoferi...
scriitor
9 noiembrie 2016
oras de haos

a se vedea constructiile iligale si garajele iligale pe terenul proprietate de stat, salariatii primariei vor salarii mari dar dorm la cafea!

Răspuns la: Delasare si incompetenta !
Adăugat de : Cetateanu, 9 noiembrie 2016
In loc sa apara lucruri noi si initiativa din partea primariei asistam pe zi ce trece la o degradare si mai mare a orasului , haosul pune stapanire...
Bollywood
9 noiembrie 2016
mazare...cu zarzare

Sunt uimit de ,,inteligenta" ta. Cred ca esti un geniu in sistematizari daca dai cu toti de pamant, doar ca esti putin frustrat. Esti suparat pe toti, mai ales pe aia de la politia rutiera...mama lor de hoti, ei sunt de vina, ce drak pazesc ? :-D

Răspuns la: Bani risipiți
Adăugat de : Hollywood, 9 noiembrie 2016
Poate cineva să spună cât a costat sistemul de cronometrare a semaforizării care, iată, acum se decomisionează fiindcă "unii" șoferi...
george
11 noiembrie 2016
Da pentru cronometre

Era bine cu cronometre.Toti soferii stiu lucrul asta.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5086 secunde