Atenționări de inundații pentru râuri din șapte județe

203
Atenționări de inundații pentru râuri din șapte județe - dd-1588513190.jpg

Articole recomandate

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis duminică după-amiază atenționări nowcasting de inundații pentru râuri de pe raza a șapte județe, valabile până la ora 24:00, relatează Agerpres.

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri, cu posibile depășiri ale cotelor de atenție pe râurile din bazinul hidrografic Bârlad - afluenții sectorului aval SH Vaslui, județele Iași, Vaslui, Bacău, Vrancea și Galați.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Corazel. Depășiri ale cotelor de atenție sunt posibile și pe râurile din bazinul hidrografic Jijia - afluenții aferenți sectorului amonte confluență cu râul Bahlui, Bahlui - sector aferent amonte SH Podu Iloaei, județele Botoșani și Iași. Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Gurguiata.

De asemenea, ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri, cu posibile depășiri ale cotelor de atenție pe râurile din bazinul hidrografic Someșul Mic - afluenții aferenți sectorului aval S.H. Cluj-Napoca, județul Cluj.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele inferioare ale afluenților Someșului Mic aferenți sectorului atenționat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6084 secunde