Atenție, șoferi! Nu uitați să achitați peajul și rovinieta!

Joi, 05 Aprilie 2018
156
În cazul în care plecați la drum, nu uitați să achitați rovinieta. Dacă tranzitați podurile de la Fetești și Cernavodă, vă reamintim că trebuie să plătiți și tariful de trecere (peajul) de câte ori tranzitați podurile. Ambele tarife pot fi plătite și prin SMS: peajul la numărul 7577 (http://www.cnadnr.ro/ro/peaj/peaj-prin-sms) și rovinieta la numărul 7500 (http://www.cnadnr.ro/ro/roviniete/rovinieta-prin-sms).

Prin plata în timp util a rovinietei și peajului, evitați riscul de a primi amenda.

Peajul si rovinieta mai pot fi achitate:

• pe site-ul CNAIR www.erovinieta.ro dedicat unor astfel de plăți (inclusiv pentru rovinietă);

• la distribuitorii autorizați, în special în benzinării (http://www.cnadnr.ro/ro/puncte-de-distributie);

• direct la punctul de plată amplasat pe banda marginală de trecere identificată prin înscrisul "cash" (există o singură astfel de bandă pe sens de trecere).


Peajul este valabil 12 luni de la data plății, în cazul în care nu ați efectuat trecerea.


Utilizatorii care achită tarifele prin SMS sunt sfătuiți să acorde o atenție sporită la datele pe care le introduc, în special la corectitudinea numărului de înmatriculare. Reamintim că plata prin SMS se realizează prin patru mesaje alternative, câte două transmise și două primite, ultimul mesaj (al patrulea) primit conținând confirmarea plății și seria peajului pentru tariful achitat.


"Recomandăm conducătorilor auto să nu completeze datele pentru plata prin SMS în timp ce conduc vehiculul, deoarece există riscul major de a produce evenimente rutiere cu posibile consecințe dezastruoase. Pentru evitarea unor astfel de situații, vă sfătuim să opriți în locuri special amenajate.", susțin reprezentanții CNAIR.Pagina a fost generata in 0.2634 secunde