Atenție, polițiștii de la Rutieră și Ordine Publică sunt dotați cu body-cam-uri!

578
Atenție, polițiștii de la Rutieră și Ordine Publică sunt dotați cu body-cam-uri! - tabbbb-1600617869.jpg

Articole de la același autor

Primele câteva sute din cele 6.000 de dispozitive auto-video (body-cam-uri) achiziționate de Ministerul Afacerilor Interne au ajuns, la sfârșitul săptămânii trecute, la polițiștii de rutieră. „Cetățenii trebuie să știe că polițiștii vor filma și vor înregistra audio-video interacțiunile dintre colegii din teren și cetățeni. Achiziționarea acestor dispozitive este benefică atât pentru cetățeni, cât și pentru polițiști, pentru că sunt situații în care sunt reclamate abuzuri. Tocmai de aceea vor fi realizate aceste înregistrări audio-video, care vor fi folosite ulterior, dacă va fi cazul”, a afirmat Georgian Drăgan, director de comunicare în Poliția Română.

Potrivit Poliției Române, în perioada stării de urgență, decretate în contextul pandemiei de coronavirus, numărul agresiunilor asupra polițiștilor aflați în misiune a crescut cu peste 50%, față de aceeași perioadă a anului trecut. De menționat că, așa cum arată sindicaliștii din sistem, body-cam-urile sunt folosite de mult timp de structurile de poliție din alte state europene. De altfel, cele achiziționate de România sunt similare celor din Marea Britanie.

„Bodycam-ul reprezintă cea mai obiectivă probă, atât în dovedirea modului de acțiune a polițistului, dar și a unor fapte de ultraj, fiind un sistem portabil care asigură înregistrarea audio-video a intervențiilor și acțiunilor polițiștilor”, a arătat și Cosmin Andreica, lider sindical „Europol”.

Restul de body-cam-uri urmează să fie distribuite în perioada următoare polițiștilor de la Rutieră și Ordine Publică. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2409 secunde