Atenție mare la prizele din casă! Tragediile se întâmplă într-o secundă

273
Atenție mare la prizele din casă! Tragediile se întâmplă într-o secundă - atentiemarelaprize-1400602174.jpg

Articole de la același autor

Suprasolicitarea unei singure surse electrice poate duce la adevărate tragedii, atrag atenția reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea" (ISU). Potrivit acestora, există câteva regu-li de bază ce trebuie respectate pentru a evita producerea unor evenimente nedorite.

În primul rând, ideal ar fi să se aloce fiecărui aparat câte o priză. "Cele mai multe incendii se produc din cauza solicitării excesive a apa-ratelor electrice, în mod special, electrocasnicelor mari - frigider, televizor, mașina de spălat etc.. Alocați fiecărui aparat câte o priză. În cazul în care uniți mai multe aparate la o singură sursă electrică, aceasta se poate încălzi, provocând în scurt timp un incendiu. Dacă sesizați miros de plastic topit, deconectați aparatul de la sursa de curent. De cele mai multe ori acest miros este produs de topirea corpului prizei sau a ștecherului. Următorul punct va fi aparatul electric sau sistemul electric din perete. Incendiul este iminent", spun reprezentanții ISU Dobrogea.

De asemenea, un alt sfat este acela ca atunci când plecați de acasă pentru o perioadă îndelungată să deconectați consumatorii de la sursa de curent electric. În plus, foarte important: nu folosiți niciodată o soluție lichidă pentru stingerea focului. "În cazul în care asistați la un incendiu de natură electrică, nu folosiți niciodată o soluție lichidă pentru stingerea focului. Apelați numărul de urgență 112", au subliniat reprezentanții ISU. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.677 secunde