Atenție mare la munițiile vechi găsite în pământ. Iată cum trebuie să procedezi

106
Atenție mare la munițiile vechi găsite în pământ. Iată cum trebuie să procedezi - atentiemarelamunitiilegasite-1400865322.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii care găsesc muniție neexplodată au obligația să apeleze 112, dacă nu vor să fie sancționați.

"Persoanele care găsesc elemente de muniție neexplodate au obligația de a apela numărul unic 112, de a anunța primăria din localitate sau cel mai apropiat post de poliție. Efectuarea acestui anunț nu implică cu nimic cetățeanul, însă neinformarea autorităților se sancționează potrivit legislației în vigoare", explică pirotehniștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța (ISU).

Specialiștii ISU "Dobrogea" reamintesc cetățenilor că se interzice cu desăvârșire atingerea munițiilor cu mâna sau cu alte obiecte, ridicarea, transportul și introducerea lor în diferite încăperi sau locuințe, comercializarea acestora prin agenții de colectare a deșeurilor feroase și neferoase, lovirea sau mișcarea munițiilor găsite în pământ sau la suprafață, introducerea acestora în foc sau topirea elementelor metalice ale munițiilor.

De asemenea, se interzice și tăierea acestora cu fierăstrăul, scule electrice sau prin sudură, folosirea lor pentru improvizarea diverselor unelte, utilizarea pulberilor și explozivilor provenite din muniții în scopuri artizanale, demontarea de la muniții a focoaselor sau a altor elemente componente, folosirea pentru joacă, de către copii, a elementelor de muniție. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.29 secunde