Atenție la mesajele pe care le primiți pe mail! Phishing-ul pe tema Covid-19 este înfloritor

198
Atenție la mesajele pe care le primiți pe mail! Phishing-ul pe tema Covid-19 este înfloritor - izolarephishingsursacnbc-1584897975.jpg

Articole de la același autor

Subiectul coronavirusului a adus în căsuțele de mail ale multor utilizatori o serie de mesaje și oferte cu materiale de protecție, "campanii" în sprijinul găsirii unui vaccin sau tratament, recomandări.

Polițiștii atrag atenția că toate acestea sunt "încercări de phishing prin care expeditorii încearcă să obțină informații personale, informații de pe carduri și alte date asemenea acestora, în scopul fraudării ori să infecteze dispozitivele de acces la internet cu programe malware".

Monitorizarea înregistrărilor de domenii web, care au în denumire termenii coronavirus/covid, a condus la concluzia că majoritatea sunt implicate în campanii malițioase, au arătat oamenii legii. Drept pentru care, mesajul Poliției Române este să nu accesăm atașamentele sau linkurile atât de bine evidențiate în mesajele în cauză. Doar pentru că un atașament arată ca un document PDF sau word, nu înseamnă că așa și este ori că este sigur și nu conține malware. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6486 secunde