Atenție cu cine vorbesc copiii pe Internet, să nu ajungă victimele infractorilor!

198
Atenție cu cine vorbesc copiii pe Internet, să nu ajungă victimele infractorilor! - atentieonlinesursascheffal-1588862000.jpg

Articole de la același autor

Socializarea online și postarea de informații cu caracter personal, pe diferite platforme, pot atrage după sine și riscul de a permite unor persoane dubioase accesul la informații private, atrag atenția polițiștii.

"Riscurile asociate comunicării virtuale cu persoane total necunoscute, împrietenirea cu acestea, oferirea de fotografii nud sau cu conținut sexual explicit unor anonimi camuflați în spatele unui profil atractiv pot duce la: pornografie infantilă, trafic de persoane, șantaj online, hărțuire sau cyberbullying. Astfel, recomandăm părinților să fie atenți la activitatea copilului lor din mediul online, pentru a reduce riscurile", au precizat reprezentanții Poliției Române.

De aceea, sfaturile polițiștilor pentru părinți sunt: "Vorbiți cu copiii dumneavoastră despre siguranța online – ajutați-i să învețe să facă alegeri bune și să rămână în alertă, explicați-le că regulile există pentru a-i ajuta să rămână în siguranță. Încurajați utilizarea dispozitivelor în zonele comune ale casei – construiți un mediu deschis de încredere. Limitați setările de confidențialitate ale jocurilor și aplicațiilor pentru a controla cine poate aborda copilul. Restricționați utilizarea webcam-ului – cu excepția cazului în care este utilizat pentru învățarea online sau sub supravegherea unui adult". 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3166 secunde