ATENTAT MANCHESTER / Un bărbat de 23 de ani a fost arestat în apropiere de Brighton

235
ATENTAT MANCHESTER / Un bărbat de 23 de ani a fost arestat în apropiere de Brighton - manchesterpolice-1496036640.jpg
Poliția britanică a arestat luni dimineață, în localitatea Shoreham-by-Sea, din apropierea orașului Brighton (sudul Angliei), un bărbat în vârstă de 23 de ani în cadrul anchetei privind atentatul sinucigaș comis pe 22 mai la Manchester și soldat cu 22 de morți și 116 răniți, dintre care 66 sunt spitalizați, potrivit DPA.


Bărbatul a fost arestat sub bănuiala comiterii de infracțiuni cu caracter terorist.


De asemenea, poliția efectuează percheziții în cartierul Whalley Range din zona metropolitană Manchester și în comitatul Cheshire, la circa 50 de kilometri sud de Liverpool (nord-vestul Angliei).


În total, până acum 16 persoane au fost arestate în legătură cu atacul revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic. Două au fost eliberate fără a se formula acuzații împotriva lor, în timp ce 14 rămân în arest pentru a fi interogate.


În Libia, au fost arestați tatăl și unul dintre frații lui Salman Abedi, autorul atentatului sinucigaș de la Manchester.


Ancheta a relevat că Salman Abedi, născut în 1994 la Manchester din părinți libieni care au fugit de regimul lui Muammar Gaddafi, a crescut într-un context familial jihadist. Bomba pe care a folosit-o era o încărcătură explozivă artizanală puternică, echipată cu un detonator sofisticat pe care tânărul kamikaze nu pare să-l fi conceput singur, potrivit unor experți contactați de AFP.


Ministrul de interne britanic Amber Rudd a declarat duminică că este posibil ca unii membri ai rețelei din care făcea parte Salman Abedi să se afle încă în libertate.


Sâmbătă, premierul britanic Theresa May a anunțat că nivelul de alertă teroristă a fost readus de la critic, ce înseamnă atac iminent, la grav, care se traduce prin faptul că un atac este probabil.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1373 secunde