Atacul terorist de la 11 septembrie. Informații de ultim moment despre victime

789
Atacul terorist de la 11 septembrie. Informații de ultim moment despre victime - terorism-1536591387.jpg

Articole recomandate

Progresele în analiza ADN-ului pot ajuta la identificarea mai multor victime ale atacurilor din 11 septembrie 2001 de la New York, dar evoluțiile științifice sunt o consolare minoră pentru familiile care au rude ale căror rămășițe pământești s-ar putea să fi fost îngropate într-o groapă de deșeuri din Staten Island, relatează agenția Reuters, consultată de Agerpres.

Numărul victimelor confirmate oficial în urma atacurilor de la World Trade Center este de 2.753, între care se află și cei dispăruți și presupuși morți. Doar 1.642 dintre victime, sau aproximativ 60%, au fost identificate.

Biroul de Examinare Medicală din New York a lucrat timp de 17 ani pentru a identifica rămășițele a 1.100 de victime, utilizând tehnici de extragere a ADN-ului pentru a identifica numeroase persoane, fiind astfel realizate încă cinci identificări.

Dar progresele nu consolează familiile victimelor atacurilor de la 11 septembrie 2001, care au luptat fără succes pentru a opri construcția unui parc în zona depozitului de deșeuri Fresh Kills din Staten Island, unde 1,8 milioane de tone de resturi din Turnurile Gemene au fost aruncate și îngropate.

Curtea de Apel din New York a decis în 2009 că autoritățile locale au dat dovadă de neglijență atunci când au îngropat rămășițele la Fresh Kills, dar acest verdict nu a fost suficient pentru a da în judecată orașul.

Oficialii din New York s-au apărat la acea vreme negând că ar fi fost insensibili sau că ar fi dorit să jignească familiile victimelor.

Pentru a crea parcul, Fresh Kills Landfills a fost acoperit cu straturi de pământ și alte materiale pentru a preveni eliberarea de gaze toxice generate de descompunerea gunoiului în atmosferă, conform Freshkills Park Alliance, organizație non-profit din New York City și partener în dezvoltarea parcului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9281 secunde