ATAC TERORIST în Afganistan! Un diplomat român, în vârstă de 43 de ani, A FOST UCIS

419
ATAC TERORIST în Afganistan! Un diplomat român, în vârstă de 43 de ani, A FOST UCIS - atac-1567535697.jpg

Articole recomandate

Un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a murit, iar altul a fost grav rănit în urma atacului terorist care a avut loc în noaptea de luni spre marți, la Kabul, în Afganistan, informează Ministerul Afacerilor Externe.


"În cursul nopții de 2 spre 3 septembrie, în cadrul campusului în care își desfășoară activitatea Ambasada României la Kabul a avut loc un atac terorist îndreptat împotriva cetățenilor străini. În urma atacului, un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a decedat, iar altul a fost grav rănit", se precizează într-un comunicat al MAE. 


Cetățeanul român rănit urmează să fie transferat cât de curând posibil în Europa, în funcție de evoluția stării de sănătate, pentru a beneficia de asistență medicală de specialitate, precizează ministerul român.


Ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, a avut o convorbire telefonică cu șeful misiunii diplomatice a României la Kabul și rămâne în legătură permanentă pentru acordarea sprijinului necesar, arată sursa citată.


MAE precizează că atât șeful misiunii diplomatice, cât și șeful echipei de pază din cadrul ambasadei au fost evacuați într-o bază militară din apropiere, fiind în afara oricărui pericol.


Reprezentantul Ambasadei României la Kabul rămâne în contact cu Centrala Ministerului Afacerilor Externe și cu toate autoritățile competente în vederea repatrierii trupului neînsuflețit, precum și a transferului, în condiții de siguranță, a cetățeanului român rănit.


Ministerul Afacerilor Externe condamnă în termenii cei mai fermi atacul terorist și reiterează sprijinul României în lupta împotriva terorismului, în toate formele sale de manifestare.


MAE transmite condoleanțe familiei românului mort. 


Ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu - "Este un moment tragic pentru România, nu doar pentru MAE, pentru că un om tânăr, născut în 1976, și-a pierdut viața. Și-a dat viața pentru a-i salva pe ceilalți, într-un efort de a combate acest atac. Este incredibil cum în continuare, cu toate eforturile pe care România și toate țările partenere NATO le fac în Afganistan, în continuare avem aceste atacuri teroriste. E la ordinea zilei această situație. Atacul a început aseară, sigur este un atac susținut, cu mașini-capcană, cu tot tacâmul, așa cum sunt obișnuiți teoriștii talibani. Colegul nostru care e rănit e în afara oricărui pericol, este stabil. Încercăm să-l transportăm acasă. Deocamdată toți oamenii noștri sunt în siguranță, într-un campus NATO. 12 diplomați au fost în total".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7124 secunde