Atac furibund la adresa Poliției Locale. "Niște paznici ne poartă uniformele!"

39616
24
Un polițist din Constanța pare să se bată de unul singur pentru a apăra imaginea Poliției Române și a înlătura toate confuziile create între instituția pe care o reprezintă și Poliția Locală. În acest sens, în luna mai, Dan Georgescu a depus o plângere penală, înaintată Ministerului Afacerilor Interne și Inspectoratului General al Poliției Române, în care acuză personalul Poliției Locale de comiterea mai multor infracțiuni de înșelăciune și uzurpare de calități oficiale, în mod continuat și în concurs real, beneficiind de circumstanțe agravante. 


Polițistul Dan Georgescu a fost chemat, recent, la sediul IGPR, pentru a da declarații cu privire la plângerea depusă în urmă cu șase luni. A plecat de acolo după ce a primit "misiunea" de a strânge cât mai mulți martori care să facă declarații pentru a-i susține cauza. 


"Nu pot lupta singur cu impostorii conduși politic" 


Mai exact, are nevoie de mărturiile a cât mai multor persoane care au fost oprite de un polițist local îmbrăcat asemănător sau identic cu un polițist și cărora le-au fost solicitate documente care nu au legătură cu atribuțiile localilor. 


Un alt exemplu de persoane care pot depune mărturie este cel al șoferilor care au fost opriți cu rampa luminoasă în trafic, pentru nepurtarea centurii de siguranță, pentru că au vorbit la telefon, pentru folii fumurii, iar exemplele de acest gen pot continua. 


"Nu e nevoie să vă deplasați din provincie în București! Veți fi audiați în localitatea dumneavoastră prin comisii rogatorii. Eu nu pot face mai mult și nici nu pot lupta singur cu impostorii conduși politic. Nu contează că sunteți polițiști, medici, mecanici, muncitori, profesori. Am nevoie de dumneavoastră. Se pare că la minister se doarme, nu interesează pe nimeni că niște paznici au ajuns să poarte fără nicio rușine elemente ale uniformei noastre sau că se recomandă ca fiind polițiști rutieri în trafic șoferilor. Știu că cer mult, însă și eu am făcut și am riscat mult!", precizează Dan Georgescu, membru al Sindicatului Național al Agenților de Poliție. 


"Nu poți crea uniforme identice pe competențe diferite" 


Paradoxal, deși face parte din SNAP, polițistul nu a primit niciun sprijin din partea sindicatului care se presupune că ar trebui să-l reprezinte. În afară de distribuirea articolelor sale, Sindicatul Național al Agenților de Poliție nici măcar nu s-a sinchisit să-i ofere lui Dan Georgescu asistență juridică sau să ia o poziție oficială în spațiul public vizavi de demersul membrului lor de sindicat. 
Adrian Ioan Diugu, președintele SNAP, nu a putut fi contactat pentru a-și exprima un punct de vedere. În schimb, au vorbit liderii altor sindicate. 


"Noi am încercat să ne disociem de aceste aspecte, pentru că, la un moment dat, aceste echipamente similare creează confuzie în opinia publică și prejudiciul de imagine îl suportăm noi. Noi nu avem o problemă cu Poliția Locală, dar trebuie să se facă distincția între cele două instituții, astfel ca cetățenii să înțeleagă diferențele și competențele. Este o problemă, pentru că noi am fost de acord să rămână termenul de gardieni publici, de competența primăriilor. Or, nu poți crea uniforme identice pe competențe diferite", ne-a precizat Dumitru Coarnă, președintele SNPPC. 


"Le consider niște frustrări" 


Puțini știu că, la Brașov, polițiștii locali au fost amendați pentru traversare prin loc nepermis, în timp ce se aflau în "misiune". Aceștia au primit amenzi în momentul în care făceau poze autoturismelor parcate neregulamentar. 


De asemenea, tot la Brașov, Poliția Locală folosea mașini cu rampe de culoare roșie și albastră, asemenea autospecialelor de Poliție. Potrivit legii, rutieriștii ar fi trebuit să le confiște girofarul polițiștilor locali, însă acest lucru nu s-a întâmplat, întrucât nu au vrut să agite spiritele. 


Liderul SNPPC a făcut o sesizare către IGPR cu acest subiect, iar polițiștii locali au înlocuit rampele cu girofar de culoare albastră, conform legislației în vigoare. Mai mult, aceștia au donat polițiștilor rampele folosite ilegal. 


"Le consider niște frustrări, pentru că, în lipsa unor capacități pe care ar fi trebuit să le aibă, încearcă să se cațere pe autoritatea noastră. Această frustrare generează tendința de copiere. În al doilea rând, noi acționăm punctual de fiecare dată când constatăm nereguli în acest sens. La Brașov, polițiștii locali aveau girofare de culoare roșie și albastră, deși conform legii 155, au dreptul doar la girofar de culoare albastră. La scurt timp după ce am făcut sesizări la IGPR și MAI, Poliția Locală și-a cumpărat alte rampe, de culoare albastră, iar cele roșie cu albastru au fost donate poliției", a declarat, pentru "Cuget Liber, Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Europol. 


Comentează știrea

24 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Autor
20 octombrie 2017
Ilegalii de la locală

Scrie un site ceva unde să depunem mărturie

Ateul
20 octombrie 2017
Fara logica

Giurgiu, Ofiterii DGA au prins in flagrant un politist in timp ce primea, cu titlu de mita, suma de 3000 lei. Acestia sunt cei care denigreaza imaginea politiei. P.S. Denuntul calomnios si marturia mincinoasa se pedepsesc!?

Corect
20 octombrie 2017
Pai atunci hai sa lamurim...

functionarii Publici ( "f"-ul este intentionat...) Locali, ar trebui combatuti in acest caz, si de noi muritorii de rand, cetatenii, cu propriile lor arme. Eu , ca om simplu, as ajuta Politistul Roman in acest proces de combatere daca as sti clar ce atributii are un functionar public de fapt si de drept, fata de ce sustin ei ca au atunci cand te opresc in trafic, sau pe trotuar. Publicati stimate domn Dan georgescu ( si nu numai, chiar si redactia ziarului) o lista cu sanctiunile ce pot fi aplicate de "OILE imbracate in haine de Lupi". Ceva de genul: " Ma, daca te opreste un local, vezi ca el nu are atributii sa iti : faca, dreaga, amendeze, ceara...etc".

costy
20 octombrie 2017
operator pc

-oferte-operatorOnline!Proiect nou.Esti salariat si nu-ti ajung banii?Esti somer si cauti un loc de munca?Inca nu ai gasit jobul care sa-ti asigure un trai linistit?Atunci nu ai nimic de pierdut,realizeaza-ti visul.Noi iti oferim curs gratuit si complet de instruire,lucrand acasa.Nuiti trebuie decat un Calculator,internet si 3 ore din timpul tau pentru a castiga bani. Trimite un e-mail cu textul"info"la pacurarucostica1963@gmail com

Chioru
20 octombrie 2017
Politia locala

Toti fostii gardieni publici au ajuns sa taie si sa spinzure in urma multor ani de frustrare...cum as face daca as fi militian...si iata ca fac prapad..se cred zei!

Ion
20 octombrie 2017
Paznici

Paznici cu tupeu

Sindbad
20 octombrie 2017
Atribuții...

Pândari în uniformă de polițist. De ce să mai faci Academia de Poliție? Esti parte a poliției primarului, latri la ordinul politrucilor din primărie și consilii, nu umbli de capul tău. Stai prin intersecții să nu se cace vreun câine, aperi de muște primăria, te iei de elevii prinși fără bilet pe RATC, (nu cumva sa te iei de țigani, căci adio primă de Crăciun și de Paște și mai iei și șuturi în cur de la șefii partidului ciumei roșii) iei copiii șefilor de la grădiniță, le faci piața...eeeeh, ai treabă nene, nu glumă...

Marian D
20 octombrie 2017
Gardieni publici

Consider ca ar trebui sa li se interzica atributiile de a da amenzi rutiere de orce fel

Borat
20 octombrie 2017
hmmm

Stau si sparg seminte la colt de strada Sa opreasca carutele cu tigani care circula in tot orasul Sa mearga in piata Grivita care este plina de hoti si tigani nu sa opreasca masinile pe strada

Escu
20 octombrie 2017
Critica si autocritica

Unii sunt atat de frustati incat trebuie sa epateze erijandu-se in salvatorii natiei. Cand te crezi mare erudit, dar de fapt mediocritatea te caracterizeaza, este indicat sa filozofezi privindu-ti figura candida in oglinda.

24 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3613 secunde