ASR Principele Nicolae al României și turul ciclist "Cărțile Copilăriei pe bicicletă" ajung la Constanța

233
ASR Principele Nicolae al României și turul ciclist

Articole de la același autor

Turul ciclist caritabil "Cărțile copilăriei pe bicicletă", organizat în beneficiul Asociației Curtea Veche cu participarea Alteței Sale Regale Principelui Nicolae al României și a campionului național la ciclism Alex Ciocan ajung la Constanța. Campania inedită de strângere de fonduri are drept scop realizarea de donații de carte în medii defavorizate prin programul național de lectură "Cărțile copilăriei". 


Toți cei care doresc să susțină cauza Asociației Curtea Veche sunt invitați să se alăture plutonului de cicliști fie la sosirea, fie la plecarea acestuia din orașele de pe traseu. Astfel, pentru Constanța, cicliștii pot să se alăture de la intrarea în oraș dinspre Valul lui Traian (la Vaporaș, ora 18.30) până la punctul de întâmpinare din fața City Park Mall Constanța (ora 19.00). 


În cadrul evenimentului organizat în parteneriat cu City Park Mall Constanța și NSS Café, DHS și Herlitz România oferă copiilor prezenți la punctul de întâmpinare șansa de a câștiga cinci biciclete și ghiozdane complet echipate. Astfel, pentru a desemna câștigătorii, reprezentanții Asociației Curtea Veche vor adresa publicului întrebări inspirate din colecția "Cărțile copilăriei" - repovestiri ale marilor opere din literaratura universală. 


"Cărțile Copilăriei pe bicicletă" este un proiect unic în România, traversând, din Sighetu Marmației până în Constanța, 1000 de kilometri și 10 orașe importante în doar 9 zile, în perioada 23 aprilie – 3 mai, pentru promovarea lecturii și a unui stil de viață sănătos la nivel național.


"Este important să se știe că oricine poate schimba ceva la nivel individual sau la nivelul comunității locale. Această acțiune a noastră este doar un punct de plecare și un mod de a măsura cât de interesate sunt comunitățile să aibă grijă de educația copiilor. Cu doar 10 lei, un copil poate fi integrat în acest program de lectură. Poate că vom găsi suficient de mulți oameni care înțeleg importanța calității educației pentru ca anumite zone din țară să se dezvolte mai bine." declară Iren Arsene, președinte Asociația Curtea Veche.


Cei care nu vor putea fi prezenți și doresc să se implice pot accesa profilurile de fundraising ale bicicliștilor create pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro/pebicicleta și susține cauza cu o donație online. Fiecare sumă donată ajută la integrarea copiilor din mediul rural în programul național de lectură "Cărțile copilăriei", prin care Asociația Curtea Veche realizează donații de carte și creează cluburi de lectură în comunități din medii defavorizate.


Mai multe detalii despre Asociația Curtea Veche, aflată Sub Înaltul Patronaj al ASR Principele Nicolae al României, programul național de lectură inițiat de aceasta și turul ciclist caritabil "Cărțile copilăriei pe bicicletă" puteți afla de pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro/pebicicleta și Facebook.com/AsociațiaCurteaVeche. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3317 secunde