Articole vestimentare susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în P.T.F. Vama Veche

Vineri, 18 Septembrie 2020
94
Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Vama Veche au depistat un cetăţean român care a încercat să introducă ilegal în țară 222 articole vestimentare, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.


Totodată, au mai fost descoperite peste 4.500 articole vestimentare, bunuri ce nu au putut fi justificate, fiind aplicate șaptesprezece sancţiuni contravenționale pentru efectuarea de activități de comerț fără îndeplinirea condițiilor stabilite de lege.
În data de 17.09.2020, în jurul orei 11.00, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche,  județul Constanța, au efectuat, pe sensul de intrare în ţară,  controlul specific pasagerilor dintr-un autocar ce efectua curse pe ruta Turcia – România.


Astfel, polițiștii de frontieră au descoperit în bagajele unei pasagere, 222 articole vestimentare, care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.  Acestea  aparțineau unei femei, cetăţean român, în vârstă de 44 de ani, cu domiciliul pe raza județului Constanța. Persoana în cauză a declarat că a achiziţionat articolele din Turcia, fără a deține documente de provenienţă pentru bunurile transportate.


Produsele, în valoare de aproximativ 20.200 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.


De asemenea, pe timpul controlului asupra bagajelor celorlalţi  călători din același  autocar au mai fost descoperite 4.594 articole vestimentare, în valoare de 66.004 lei, bunuri ce nu au putut fi justificate, cei în cauză declarând că au achiziționat produsele în vederea comercializării.


Întreaga cantitate de bunuri a fost confiscată în vederea continuării cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră au aplicat 17 sancţiuni  contravenționale pentru efectuarea de activități de comerț fără îndeplinirea condițiilor stabilite de lege.Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 0.218 secunde