Armata plătește 16 milioane de euro pentru rachete antitanc Spike

354
Armata plătește 16 milioane de euro pentru rachete antitanc Spike - mli84m-1458569126.jpg

Articole recomandate

Compania Națională Romtehnica a semnat contractul pentru modernizarea mașinilor blindate MLI 84M, prin dotarea lor cu rachete antitanc Spike.

Contractul, în valoare de 15 810 000 euro fără TVA, a fost atribuit firmei Rafael Advanced Defence Sytems Ltd. din Israel, anunță Departamentul pentru Armamente din Ministerul român al Apărării.

Obiectul contractului este "Modernizarea MLI-84M cu instalația de lansare rachete antitanc dirijate SPIKE".

Potrivit romanialibera.ro, negocierile au fost demarate în a doua jumătate a anului 2015, iar echipamentele destinate înzestrării Statului Major al Forțelor Terestre vor fi livrate în trimestrul IV al anului 2017.

Contractul a fost atribuit prin negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare. Departamentul pentru Armamente a justificat această procedură prin faptul că Statul Major al Forțelor Terestre are deja în înzestrare mașini de luptă MLI-84M, având montate instalații de lansare rachete antitanc dirijate SPIKE, livrate în anii 2009 și 2010 în baza în unui contract încheiat în anul 2004 cu firma Rafael Advanced Defence Sytems Ltd. – Israel.

Pe de altă parte, în dotarea SMFT există deja un sistem de instruire, prin simulare, pentru operatori și un sistem de testare și verificare a stării tehnice a rachetelor antitanc Spike LR.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7157 secunde