Armata nu înseamnă doar ofițeri și comandanți. Militarii cer salarii decente, bani de chirie, ore suplimentare plătite, pensii mărite, contracte pe perioadă nedeterminată

264722
20
Armata nu înseamnă doar ofițeri și comandanți. Militarii cer salarii decente, bani de chirie, ore suplimentare plătite, pensii mărite, contracte pe perioadă nedeterminată - 1-1484815636.jpg

Articole recomandate

Conducerea Liga Militarilor Profesioniști (LMP) a obținut, pentru perioada următoare, aprobarea pentru o întrevedere cu noua conducerea a MApN, în cadrul căreia să fie expuse problemele cu care se confruntă militarii români. În vederea acestei întâlniri, sute de militari au trimis, pe pagina de facebook a Ligii, diferite problematici și doleanțe pentru a fi prezentate și discuate cu mai marii Armatei Române.

În continuare vă vom prezenta cele mai arzătoare probleme sesizate de militari:

- "Plata orelor suplimentare, același statut pt toți militarii, acordarea OMM și la noi, diferențierea salariilor în funcție de vechime. Am aproape 24 de ani în sistem. Plata zilelor libere pentru cei de la tură și mai mult respect. (George N.)


- Să fie scos sporul de vechime din calculul salariului minim, altfel nu e nici o diferență între un sgp cu 3 luni vechime și cel cu 15 ani


- 1.Sumă fixă(nu procent) pentru sporul de radiații; 2.Sumă fixă(nu procent) pentru chirie; 3.Diferențiere salarială măcar în funcție de vechime; 4.Dreptul de a putea opta pentru plata orelor suplimentare sau acordarea de zile libere recuperare(s-ar elimina una din cele mai mari probleme); 5.Contravaloarea echipamentului conform normei de echipare a s.g.p.(nu ar fi o sumă foarte mare ,dar s-ar elimina multe neajunsuri și tensiuni între categorii de personal); 6.Acordarea O.M.M.(un lucru extrem de important) (Ioan)


- Decât să-i plătească armata unui militar contractul de chirie timp de 30 de ani cât este în activitate, să îi dea voie să-și cumpere o locuință prin programul prima casă, unde MApN-ul îi plătește în continuare timp de 10 ani aceeași sumă din ultimul contract de chirie ca sprijin în achiziția locuinței. Astfel, MApN-ul va plăti decât 10 ani chirie unui militar nu 30, militarul va rămâne cu locuința după 30 de ani și economia se va îmbunătății prin tranzacțiile imobiliare și apariția de noi locuri de muncă în construcții fiind o cerere mult mai mare de locuințe. (Iannis)


- Am peste 20 ani in sistem iar la 1 martie fac 30 ani vechime in munca și nu este corect sa fiu asistat social de stat, solda de functie 370 și solda grad 240, gradați 256, acum cu ce pensie "nesimțită" credeți că vom ieși noi ce mai vechi in sistem. (Daniel)


- Salariile sa se calculeze de la minim pe economie; ordin onorific 15,20,25si ptr noi sgp; să se plătească zilele de sâmbătă și duminică; misia de 32 Ron pe zi să poți mânca în misiune; să fie trecuți în rândul subofițerilor cei cu vechime de 20 ani in sistem; ținuta de instrucție o primim din 2 in 2 ani; bani de ținută de oraș, chiriile sa fie ptr toți la fel cum și parlamentari au indiferent de zona.


- 1. Inserarea în contractul de muncă a posibilității semnării pe o perioadă NEDETERMINATĂ; 2. Plata cu 100% a serviciilor efectuate in week-end, sărbători legale și a orelor suplimentare (precum cadrelor militare din alte structuri, conform Codului Muncii); 3. Introducerea normei de hrană în salariu; 4. Acordarea compensației pentru chirie in funcție de zonă (fără a avea o tangență cu gradul militar); 5. Adoptarea unui statut unic al cadrelor militare. (Exe)


- 1).Anularea OUG 57 art 40 prin care li se tăiau 15% drepturile tuturor militarilor din baza de calcul încât SGP la ora actuala li s ar fi stabilit pensii de 600 -800 de Ron; 2)Salariul SGP sa pornească de la 1450 Ron salariul minim fara sporuri ..si nu de la 900 de Ron cum este in prezent....pornire de la 1450 fara sporuri ..continuând grila in ordinea gradelor pana la SEFUL SMG (Mary)


- 1.Uniformizarea compensației pentru chirie în funcție de familie "necăsătorit, căsătorit, căsătorit și copii" ; 2. Acordarea compensației pentru chirie și celor ce și-au cumpărat o casă prin programul "prima casă", prevenind astfel transferul militarilor dintr-o garnizoană în alta. (Șerban)


- Eliminarea discriminării ce se creează conform Lg. pensiilor militare 223/2015, ăntre un militar în activitate și un fost militar disponibilizat din sistem, din motive neimputabile lui, la vârsta de 40 de ani conform Lg. 384/3006, discriminare ce constă în faptul că un militar în activitate beneficiază de pensie militară cu scăderea grupei de muncă din vârsta standard de pensionare, in timp ce un fost militar trecut in rezerva nu beneficiaza de acest drept desi indeplineste toate conditiile de vechime. (Georgică)


- Contract pe termen nedeterminat, salariile sa fie macar aliniate la salariul minim pe tara si de acolo sa se adauge sporurile...sa nu mai se intample ca un nou venit să pornească de la 1250(1450 de la 1 februarie), iar noi cei vechi sa nu ajungem nici la salariul minim cu tot cu sporuri,specialist de clasa,vechime,etc...sa primim si noi bani de haine...macar astea sa se rezolve... (Mihai)


- o parte din norma de hrana sa treaca in salariu sa avem un beneficiu la pensie (daca mai apucam pensia ). sa se faca un fond pentru misiuni , maine daca primesc ordin sa plec in misiune imi trebuie cateva sute RON si mu ma intreaba nimeni cat am platit facturile, ratele, tratament pt familie si alte cheltuieli si apoi mai astept 2-3 luni sa primesc decontul. (Dima)


- Echipament mai bun ( ex: casti , veste , ranite , port incarcatoare ) si modificarea perioadei de scolarizare pentru subofiteri (ex: de la 1 an sa se faca 6 luni ) adica personal nu stiu ce te invata 1 an de zile in scoala tinand cont ca majoritate celor care vin din scoala nu stiu multe lucruri. (Munteanu)



Comentează știrea

20 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
MIHAI
19 ianuarie 2017
ARMATA SI PROBLEMELE EI

In spatele acestor modeste cereri se ascunde o realitate care ar trebui sa le dea de gandit celor care raspund de calitatea militarilor si capacitatea lor de lupta .. Sunt prea multe elemente incluse in aceste salarii . Ele dau posibilitate unor sefi sa comita abuzuri si favoritisme . Unde-i lege nu-i tocmeala . Adevarat , dar doleantele exprimate in articol sunt reale si arata atitudinea politicianistilor față de armata . Titlul articolului exprima un mare adevar . Corpul ofiterilor si generalilor , nu reprezinta nimic fara celelalte categorii de militari . Nu intentionez sa intru in detalii tehnice , vreau sa subliniez faptul ca in conditiile actuale , rolul armatei este covarsitor si fara o armata bine instruita , bine echipata si bine platita este ceva similar cu ce spunea Arghezi : " Un toboșar fără toba , nu este tobosar ". Noul guvern , moare de grija detinutilor si viata acestora in inchisori , fara sa faca nimic deosebit pentru armata , De celelalte domenii nici nu mai e cazul sa vorbim . Retinem ca fapt divers si cu oarecare doza de umor ultimul alineat referitor la reducerea scolarizarii subofiterilor de la un an la 6 luni pe motiv ca dupa un an de zile , absolventii " nu stiu multe lucruri " . Asa o fi , dar ne intrebam care va fi nivelul cunostintelor dupa 6 luni . Problema nu este durata ci continutul cursurilor .Mai constatam faptul ca scoaterea armatei la diverse actiuni " patriotice " ca de ex deszapezirea este , in conditiile in care cetatenii afectati stau ascunsi in case , reprezinta o umilita pentru aceasta institutie . Exceptie facand doar punerea la dispozitie a unei tehnici de interventie . In sfarsit , din cuprinsul doleantelor mentionate in articol, se desprinde si necesitatea unui dialog intre cei interesati si comandamente . Pana la urma , dupa cum se vede , cei de sus , ar fi dispusi la discutii , dar in conformitate cu definitia militara a disciplinei : " cand vorbesti cu mine , sa taci din gura "..

AAA
19 ianuarie 2017
Probleme ale S.G.P.

Chiar vor fi prezentate toate aceste cereri???

ionut
19 ianuarie 2017
chiria

Un sergent sau soldat ia chirie 300-400 ron chirie un sublocotenet ia 750-800 ron, dupa 25 de ani, un ajutant principal sau caporal ia 400-500 ron chirie iar un colonel ia 1500-2000 ron chirie. Ofiteru ia o chirie mai mare decat salariu amaratilor mentionati mai sus.

Colonelu Sanders
19 ianuarie 2017
unde vezi tu umilinta Mihaita ?

ca te scoate sa deszapezesti ? Da ce-ai vrea sa faci, sa stai toata ziua sa bei in cazarma ? Izmanar puturos. Dupa ce ca te plateste tara fara sa faci niciun serivicu, nicio treaba, ai si pretentii. Tu si restul asistatilor sociali. Ca doar nu se bazeaza cineva pe voi in caz de razboi...numai gandul ma face sa rad.

Șeful colonelului Sanders
19 ianuarie 2017
Frustratul de Sanders

Frustratule de Sanders, armata își îndeplinește angajamentele în orice condiții asta ca să îți fac în ciudă. Voi vă bateți joc de noi, în schimb noi ne facem datoria. Și de ce să dăm zăpada? Pentru că unii ca tine sunt niște leneși și indolenți? Orice stat are armată, tontule! De ce nu te-ai făcut militar, fătălăule? Când or fi bani pt. armată o să te invit să vezi ce visezi tu și noi. Până atunci spune-ne cu ce te ocupi să vedem de ce ești în stare, capabilule! De băut în armată s-o fi băut pe vremea lui tac-tu, de aia te-ai născut tu!

Misu
19 ianuarie 2017
Sunt de acord, dar sunt si aberatii

Daca vrei subofiter mergi la scoala de subofiteri care acum este un an. Majoritatea nu stiu nici sa scrie. Aveti dreptate in mare parte, dar unele dorinte sunt aberante si nici nu va omorati cu munca.

Nichita
19 ianuarie 2017
3

Iartă-i Doamne că nu știu ce spun...

Tatal lui Sanders
19 ianuarie 2017
Da

Imi pare rau ca i-am tras-o amiralului si ai iesit tu, dar mi-as dori ca aceasta armata sa devina obligatorie, ca tu, Sanders si toti acei lenesi, puturosi si infecti ce traiesc doar pentru ajutorul social sa simtiti gerul si caldura vara la Capul Midia in hainele militare, acele haine "comode" ! In rest, toate cele bune !

ionut
19 ianuarie 2017
administratori mafioti

Buna seara. Incercati sa dati bani de tinuta, ca sa nu mai stam la mana smecherilor de administratori care spun atat: Nu ai drept de tinuta ca nu a venit inca de la Bucuresti. Suntem furati si la amaratele astea de uniforme ce se distrug imediat. Rusine sistemului ce tin astfel de subofiteri

Alex
19 ianuarie 2017
Nu cred

Doamne ferește sa aibă cineva nevoie de armata romana.. La cât de performanți sunt ei.. O încasam rău.. Parca și turcescu era ceva colonel, nu? Si generalul izmana :))

20 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4927 secunde