Arafat, despre imaginile de la Colectiv: "Filmul nu aduce aspecte noi asupra intervenției"

529
Arafat, despre imaginile de la Colectiv:

Articole recomandate

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, a transmis, vineri, printr-un mesaj postat pe Facebook, că nu dorește să intre în polemici, după apariția imaginilor de la Colectiv, și că nu-și va da demisia.


Arafat a reacționat, vineri, după apariția imaginilor de la intervenția din clubul Colectiv, postând o înregistrare video pe pagina sa de Facebook.


"Nu doresc să intru în polemici mediatice. După ce am urmărit ce s-a întâmplat și noile ieșiri și speculații, am zis să clarific unele aspecte pe această cale, continuând de a refuza să merg la emisiuni sau la dezbateri, până la finalizarea campaniei prezidențiale sau până văd cum evoluează situația cu comemorarea tragediei de la Colectiv. Sper să fie înțelese, chiar dacă nu intru în detalii", a transmis Raed Arafat la începutul înregistrării.


În continuare, Arafat explică cum a aflat despre înregistrarea de 20 de minute cu intervenția pompierilor în seara zilei de 30 octombrie 2015 apărută în mass-media, menționând că acest film nu aduce aspecte noi asupra intervenției. În plus, Arafat susține că nu a știut despre existența acestei înregistrări și că nu "a ascuns-o".


"Miercuri, am fost sunat de vreo 2 ori de catre domnul Tolontan, personaj la care eu nu răspund telefonic, pentru că știu că înregistrează și umblă la absolut toate declarațiile care sunt date în felul în care dorește și am preferat să fie mai mult în scris și l-am rugat să scrie ce dorește de la mine. Am văzut multe filmări postate de mass-media, dar nu mi s-a pus la dispoziție o filmare făcută de ISUBIF. Am verificat, l-am sunat pe domnul general Pop, care mi-a spus că a fost sunat cu o seară înainte de domnul Tolontan și i-a explicat că el nu mi-a adus asemenea CD cu filmul respectiv la birou și că el nu stie despre ce CD este vorba și i-a spus că el se întalnea cu mine de două ori pe săptămână cel puțin, ca să discutăm anumite aspecte pe analiza asupra ISUBIF și că nu s-a intrat în astfel de subiect cu el. A doua zi a apărut și filmul și în continuare s-a susținut că l-aș fi primit de la Pop și că l-aș fi ascuns. Era normal sa solicit colegilor de la ISUBIF si IGSU, să iasă cu explicații și sunt convins că populația dorește și mai multe explicații și clarificări, lucru pe care o să-l fac într-o conferință de presă la un anumit moment, după cum am zis, în curând. Deci nu am știut de acest film, nu am ascuns filmul și nu am dat dispoziție să fie ascuns filmul. Orice altă speculație și manipulare a domnului Tolontan, a celor care lucrează cu el sau a celor care dezbat aceste subiecte, nu mai am ce să răspund. Acest film nu aduce aspecte noi asupra intervenției. El arată câteva secvențe din intervenție și se văd pompierii, mai ales într-o anumită locație, nu arată per ansamblu toată intervenția. Prinde primele momente, în care încă nu toate echipajele sosiseră, nu existau destule tărgi, materiale, dar el nu arată locul unde au fost duși răniții și tratați, departe de locul unde se filma", a mai adăugat el.


Arafat a mai răspuns și comentariului lui Cristian Tudor Popescu, care-l acuza că vorbea la telefon și nu făcea treabă. Secretarul de stat a declarat că în timpul în care a fost surprins vorbind la telefon, el s-a ocupat de caz și de toate materialele de care era nevoie pentru răniți.


"Rezolvam probleme de coordonare", a adăugat el.


 "Cineva încearcă să crească la nivelul populației furia și nemulțumirea și să o îndrepte împotriva unor instituții și împotriva unor persoane. Populația să se gândească foarte bine la ce găsește pe facebook-uri și mai ales la ce publică domnul Tolontan și să-l analizeze din toate părțile înainte să-l creadă. Eu nu îmi înaintez demisia. Cine vine poate să decidă să-mi spună să plec și plec", a mai comentat secretarul MAI.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6832 secunde