Aproape 1.900 de militari au participat la acțiuni împotriva răspândirii COVID-19

1319
Aproape 1.900 de militari au participat la acțiuni împotriva răspândirii COVID-19 - ss-1585938262.jpg

Articole recomandate

Aproape 1.900 de militari au participat, în 24 de ore, la acțiuni împotriva răspândirii COVID-19, informează un comunicat al Ministerului Apărării Naționale (MApN). MApN precizează că 1.889 de militari și 523 de mijloace tehnice au acționat joi și vineri în București și în țară, în 394 misiuni de întărire a prezenței și asigurare a fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei de la Siret (Suceava), Sculeni (Iași), Albița (Vaslui), Giurgiulești (Galați), Vama Veche și Ostrov (Constanța), Giurgiu (Giurgiu), Bechet și Calafat (Dolj), Porțile de Fier 1 (Mehedinți), Stamora Moravița, Jimbolia și Cenad (Timiș), Nădlac 1, Nădlac 2 și Vărșand (Arad), Borș și Oradea (Bihor), Petea și Halmeu (Satu Mare).

Totodată, personal militar a participat și la transport de echipamente medicale și alte materiale, însoțire convoaie de transport persoane. În același interval, la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino" au fost prelucrate 493 de teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2.

MApN amintește că joi o aeronavă C-27 J Spartan a Forțelor Aeriene Române a executat un zbor pentru aducerea, în România, a unor echipamente de protecție medicală din Turcia, constând în 100.000 de măști de protecție tip FFP2 și FFP3. Tot joi, o echipă din Ministerul Apărării a preluat managementul medical și operațional al Spitalului Județean de Urgență "Sfântul Ioan cel Nou" din Suceava.

În același context, pentru a veni în sprijinul unității medicale sucevene, Ministerul Apărării va pune la dispoziția acestei facilități, prin intermediul Spitalului Clinic Militar de Urgență "Dr. Iacob Czihac" din Iași, patru izolete produse în România din cele 15 achiziționate de minister, precum și 10.000 de comprimate de cloramină, echivalentul a 50 de tone de dezinfectant de suprafețe pe bază de clor.

De la începutul aplicării măsurilor pentru limitarea răspândirii COVID-19, MApN a sprijinit autoritățile centrale și locale printr-un număr de 2.237 misiuni, la care au participat 12.305 militari și 3.540 mijloace tehnice, iar la Institutul 'Cantacuzino' au fost prelucrate un număr total de 6.710 teste.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6076 secunde