Apelurile la 112 vor fi localizate cu ajutorul unei aplicații

215
Apelurile la 112 vor fi localizate cu ajutorul unei aplicații - localizareapel112-1586283638.jpg

Articole de la același autor

Persoanele care sună la numărul de urgență 112 de pe smartphone-uri vor putea să fie localizate geografic de operatori, cu ajutorul tehnologiei Advanced Mobile Location. Această tehnologie, implementată de Serviciul de Telecomunicații Speciale, împreună cu operatorii de telefonie mobilă și Google și Apple, va permite transmiterea către Sistemul 112 a coordonatelor geografice ale locului din care se sună, doar pe durata apelului de urgență.



"La acest moment, AML funcționează în toată țara, iar când cetățenii sună la 112, operatorii STS și dispecerii agențiilor de intervenție au la dispoziție coordonatele geografice cu o acuratețe mult mai mare. Am realizat teste, am analizat diverse scenarii tehnico-operaționale și am integrat toate configurațiile necesare, astfel încât această tehnologie să vină cât mai mult în sprijinul apelantului.
Totodată, a fost nevoie de actualizarea legislației pentru implementarea acestei tehnologii. Noi continuăm demersurile pentru modernizarea Sistemului 112 printr-un proiect finanțat din fonduri europene pe care ne dorim să îl finalizăm în 2021", a declarat general-maior ing. Ionel Sorin Bălan, prim-adjunct al directorului STS.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.6695 secunde