Apel către populație, de la prefectul Constanței: "NU este momentul să ne relaxăm!"

2309
Apel către populație, de la prefectul Constanței:

Articole de la același autor

După liniștea de pe străzi de Paște, de vreo două zile s-a reluat agitația din oraș. Este un dute-vino de mașini, copii în jurul blocurilor, bătrâni la plimbare prin parcuri. Asta deși sunt în continuare în vigoare toate restricțiile impuse de ordonanțele militare și de starea de urgență!

Prefectul județului Constanța, George Niculescu, a transmis un mesaj către populație să respecte în continuare măsurile impuse de autorități și să nu se expună.

"Observ în ultimele zile faptul că traficul din municipiul Constanța se apropie de nivelul unor zile normale, în care nu aveam de-a face cu virusul SARS-CoV-2.

Dragi constănțeni, NU ESTE MOMENTUL SĂ NE RELAXĂM! Indiferent că este cald, frig, soare, înnorat, având în vedere că virusul nu ține cont de vreme, NU TREBUIE SĂ VĂ EXPUNEȚI! Cifrele ne arată clar că nu este momentul relaxării! Avem peste 200 de infectări în județul Constanța, la nivel național sunt peste 500 de decese, iar trendul, încă, nu este unul descendent!

Înțeleg necesitatea multora dintre deplasări (muncă, urgențe, sprijin pentru părinți și bunici), însă nu-i înțeleg pe cei care ies fără un motiv întemeiat", subliniază George Niculescu.

Acesta reamintește constănțenilor mai multe recomandări transmise de autorități în ultima perioadă.

"În primul rând, STAȚI ACASĂ! Distanțarea socială ne poate aduce mai aproape de finalul acestui episod negru din viețile noastre. Limitați deplasările strict la cele de necesitate. Acoperiți-vă nasul și gura la ieșirea din casă, cu măști, eșarfe sau alte articole vestimentare. iți responsabili! Mulți dintre voi ați dat dovadă de o răbdare și o tărie remarcabile! Cinste vouă și sper să fiți un exemplu și pentru cei care se consideră intangibili. Cel puțin până pe data de 15 mai, atunci când am putea să ieșim din starea de urgență, respectați toate recomandările și normele Ordonanțelor Militare!

După începerea perioadei de relaxare a măsurilor, vom continua să fim prevăzători. Până atunci, îndemn, cu fermitate, să fiți RESPONSABILI! Împreună, prin conștientizare și disciplină socială, putem salva VIEȚI!", ne îndeamnă prefectul județului Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.4676 secunde