Apărarea la Marea Neagră. Declarații Mihai Fifor, în Comisia NATO-Georgia

326
Apărarea la Marea Neagră. Declarații Mihai Fifor, în Comisia NATO-Georgia - nato-1538639477.jpg

Articole de la același autor

Lucrările primei zile a Reuniunii miniștrilor apărării din statele membre ale NATO au fost dedicate unei sesiuni de discuții în cadrul Comisiei NATO-Georgia, prilej cu care au fost analizate aspecte vizând implementarea Pachetului substanțial NATO-Georgia, participarea partenerului georgian la operații și exerciții și evaluarea propunerilor părții georgiene vizând asocierea la eforturile NATO de consolidare a securității la Marea Neagră.

În ceea ce privește cooperarea NATO-Georgia, ministrul Mihai Fifor a evidențiat progresele înregistrate și nevoia de intensificare a dialogului în domenii de interes comun, informează Biroul de presă al MApN. În acest context, a precizat că asigurarea securității regionale este un element-cheie al acestei cooperări, punctând faptul că situația din zona Mării Negre continuă să fie caracterizată de evoluții complexe și complicate. Mihai Fifor a evidențiat angajamentul Georgiei la eforturile Alianței de asigurare a securității în regiune.

Ministrul Fifor a punctat, în context, faptul că România îndeplinește cu succes toate aceste condiționalități, ceea ce dovedește că țara noastră este un aliat credibil și angajat în asigurarea stabilității întregii Alianțe. A precizat, de asemenea, că partajarea echitabilă a responsabilităților trebuie să rămână o prioritate pe agenda aliată, având în vedere că are implicații în mai multe domenii, inclusiv în ceea ce privește relația transatlantică.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3457 secunde