Anunț important pentru toți șoferii! Până când trebuie depusă cererea de restituire a taxei de timbru

807
Anunț important pentru toți șoferii! Până când trebuie depusă cererea de restituire a taxei de timbru - fondleasing136534800013762935071-1501880201.jpg

Articole recomandate

Guvernul a adoptat vineri o ordonanță de urgență privind restituirea sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule și timbrul de mediu pentru autovehicule.

UPDATE Ordonanța reglementează restituirea pe cale administrativă, la cerere, a sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule și timbrul de mediu pentru autovehicule.

Beneficiarii acestei ordonanțe sunt contribuabilii care au achitat taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, conform Legii 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, taxa pe poluare pentru autovehicule, prevăzută de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 50/2008, aprobată cu modificări prin Legea nr. 140/2011, cu modificările și completările ulterioare, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, prevăzută de Legea nr. 9/2012, și timbrul de mediu pentru autovehicule, prevăzut de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 9/2013, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 37/2014, cu modificările și completările ulterioare, care nu au beneficiat de restituire pâna la intrarea în vigoare a acestei ordonanțe de urgență și care vor solicita în scris, organului central fiscal competent, până la 31 august 2018, sub sancțiunea decăderii, restituirea sumelor achitate și a dobânzilor aferente acestora, datorate pentru perioada cuprinsă între data perceperii și data restituirii.

Nivelul dobânzii va fi cel prevăzut la art. 174 alin. (5) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare.

Modelul cererii va fi aprobat, prin ordin comun, de Ministerul Mediului și Ministerul Finanțelor Publice, în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a ordonanței, iar normele metodologice de aplicare, în termen de 60 de zile.

Restituirea sumelor se realizează, în baza deciziilor emise de organul fiscal central competent, potrivit prevederilor Legii nr.207/2015, cu modificările și completările ulterioare, astfel:

pentru taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, în perioada 1 ianuarie 2018 – 31 decembrie 2018;

pentru timbrul de mediu pentru autovehicule, în perioada 1 septembrie 2018 – 31 martie 2019.

Actul normativ are în vedere necesitatea armonizării legislației naționale cu hotărârile Curții de Justiție a Uniunii Europene și evitarea posibilei declanșări a unei acțiuni în constatarea neîndeplinirii obligațiilor de stat membru al Uniunii Europene.

'Pentru că sunt la Sibiu, nu voi putea participa la ședința de Guvern de astăzi (vineri - n.r.), dar pot să vă anunț că pe ordinea de zi, și sper să fie aprobată astăzi, este ordonanța de urgență privind restituirea tuturor taxelor, începând din 2007 -2017, respectiv taxă de poluare, taxele de timbru, inclusiv timbrul de mediu. Deci reparăm o nedreptate care a fost făcută cetățeanului în această perioadă de timp și cred că lucrul acesta este extrem de important, pentru că cetățenii așteptau ca aceste taxe să le fie restituite', a spus Gavrilescu într-o conferință de presă.

Ea a adăugat că Guvernul României a luat hotărârea ca aceste taxe 'să nu fie restituite pe bucăți, pe faze, ci să fie restituite o singură dată'.

'După ce această ordonanță o să fie aprobată în Guvern, o să facem un comunicat de presă în care vom da mai multe detalii', a încheiat ministrul Mediului.

sursa articol: romaniatv.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8771 secunde