ANUNȚ IMPORTANT PENTRU TINERI. Armata face angajări: soldați și gradați rezerviști voluntari. Sunt 2.200 de posturi

15861
1
ANUNȚ IMPORTANT PENTRU TINERI. Armata face angajări: soldați și gradați rezerviști voluntari. Sunt 2.200 de posturi - divizionul150rachetenavalemilita-1499427484.jpg
Prima etapă a procesului de recrutare și selecție a rezerviștilor voluntari ai Armatei României va începe luni, 10 iulie, cu selecționarea candidaților care doresc să încadreze funcții de soldați și gradați rezerviști voluntari. Recrutarea pentru posturile de ofițeri, maiștri militari și subofițeri rezerviști voluntari se va realiza în etapa a doua, după un calendar care va fi anunțat în timp oportun.

Procedurile de recrutare se desfășoară în baza Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezerviștilor voluntari și a Normelor metodologice de aplicare a acesteia, aprobate cu Ordinul ministrului apărării naționale nr. M. 25/2017.

Pentru înscrierea în procesul de recrutare și selecție, candidații se vor prezenta la sediul centrului militar județean sau de sector pe a cărui rază de responsabilitate își au domiciliul pentru a completa o cerere, având asupra lor următoarele documente:

a) actul de identitate, în original și în copie;

b) certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim șase luni înainte de data depunerii;

c) acte de studii și/sau alte documente care atestă alte competențe dobândite în viața civilă, în original și în copie;

d) permisul de conducere, în original și în copie, dacă este cazul, pentru candidații fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuțiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice;

e) livretul militar, în original și în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care dețin calitatea de rezervist.

La prezentarea la centrul militar, candidații vor fi informați cu privire la etapele pe care le presupune procesul de recrutare și selecție a rezerviștilor voluntari, respectiv unitatea militară în care urmează să susțină probele de selecție, unitatea sanitară militară unde urmează să susțină examinarea medicală, unitatea militară/centrul de instruire în care urmează să execute programul de instruire inițială (dacă este cazul). De asemenea, candidații fără pregătire militară vor fi consiliați în ceea ce privește exprimarea opțiunilor, în sensul orientării către armele/serviciile și specialitățile militare pentru care aceștia prezintă aptitudini.

Pentru anul 2017 sunt disponibile aproximativ 2.200 de posturi pentru gradați și soldați rezerviști voluntari, în 24 de județe și în municipiul București.

Pentru alte detalii, cei interesați se pot adresa centrelor militare județene sau de sector. Adresele poștale și datele de contact ale centrelor sunt disponibile pe pagina de internet dedicată recrutării, accesând http://recrutare.mapn.ro/index.php?pagina=Contact sau

http://www.mapn.ro/contact/index.php.

Menționăm că soldații și gradații rezerviști voluntari, recrutați în baza Legii nr. 270/2015, reprezintă o categorie de personal militar în rezervă, distinctă față de cea a soldaților și gradaților profesioniști, care sunt recrutați în baza Legii nr. 384/2006 și fac parte din rândul personalului militar în activitate.

Comentează știrea

mircea stanica marius
5 septembrie 2017
armata

eu vreau sa fac armata

Pagina a fost generata in 0.5469 secunde