ANUNȚ BOMBĂ / Șoferii beți sau drogați care fac accidente mortale vor sta 25 de ani după gratii

722
2
ANUNȚ BOMBĂ / Șoferii beți sau drogați care fac accidente mortale vor sta 25 de ani după gratii - accidenttechirghiol18-1337613444.jpg

Articole recomandate

Senatul a adoptat tacit, astăzi, o propunere legislativă care prevede pedepsirea cu închisoare de la 15 la 25 de ani a celor care conduc în stare de ebrietate sau sub efectul stupefiantelor și produc un accident rutier soldat cu victime.
Pedeapsa este asemănătoare cu cea pentru săvârșirea infracțiunii de omor cu premeditare.

Inițiatorul, deputatul independent Tudor Ciuhodaru, propune pedepsirea cu închisoare de la 15 la 25 de ani a persoanelor cu alcoolemie în sânge de peste 0,80 g/l sau a celor aflate sub influența stupefiantelor.

El prevede aceeași pedeapsă pentru cei care nu au permis de conducere, circulă pe drumurile publice și produc accidente grave.

Ciuhodaru arată, în expunerea de motive, că "această măsură este necesară întrucât conducerea sub influența băuturilor alcoolice este de natură să pună în pericol viața și integritatea fizică a altor persoane, atât în calitate de participanți la trafic, cât și pietoni".
"A te urca la volan în stare de ebrietate, aflat sub efectul substanțelor stupediante sau fără permis, urmat de producerea unui eveniment rutier soldat cu victime, echivalează cu săvârșirea infracțiunii de omor cu premeditare", mai este de părere acesta.

Proiectul, adoptat în forma inițiatorului, va fi transmis la Camera Deputaților, pentru dezbatere, care este Cameră decizională.


Comentează știrea

GlenGrant
21 mai 2012
Excelent ! NOTA 10 !

Da, a te urca baut la volan inseamna TENTATIVA DE OMOR CU PREMEDITARE.........Toata stima pentru initiatorul proiectului de lege , cam tarziu dar mai bine acum decat niciodata !

constantean
21 mai 2012
Deci o sa-i dea 25 de ani rahatzoiului popescu...

... eee dar n-o sa ia nici o zi, ca e sprijinit de criminalul mazare, ucigasul vicelui Petrache

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 19 Mai 2012
Stire din Eveniment : Accident rutier  pe strada Chiliei
Pagina a fost generata in 0.4205 secunde