Anul 2017 este anul modernizării Armatei României

270
2
Anul 2017 este anul modernizării Armatei României - armatasoldati-1510488051.jpg

Articole recomandate

Anul 2017 este anul modernizării Armatei României, care începe un amplu proces de înzestrare cu sisteme moderne de armament pentru toate categoriile de forțe, menționează ministrul Apărării Naționale (MApN), Mihai Fifor, într-un mesaj transmis cu prilejul sărbătoririi Zilei Statului Major al Apărării.


Potrivit acestuia, România s-a angajat în cadrul Alianței să aloce două procente din PIB pentru apărare începând cu anul 2017, pentru o perioadă de minimum zece ani, iar planul pentru înzestrarea Armatei Române pentru perioada 2017-2026 cuprinde opt programe esențiale și a fost dezvoltat în concordanță cu fondurile alocate.

'Armata României începe un amplu proces de înzestrare cu sisteme moderne de armament pentru toate categoriile de forțe și se prezintă ca o structură modernă și adaptată provocărilor momentului, garantă a suveranității, independenței și integrității teritoriale a țării (...) Vom începe de anul acesta programul de modernizare a Armatei României, prin achiziția primului sistem Patriot și a primului lot de transportoare blindate 8X8. De asemenea, se află în diverse stadii de pregătire achiziția de elicoptere de transport de la IAR Ghimbav, în parteneriat cu Airbus, și a elicopterelor de transport și de atac de la Bell Helicopters, în cooperare tot cu IAR Ghimbav. Este un efort financiar uriaș și cer tuturor celor implicați meticulozitate în respectarea legislației și a procedurilor aferente tuturor achizițiilor', se arată în mesajul ministrului Mihai Fifor, transmis duminică AGERPRES.

Ministrul Apărării a mai menționat că Armata României reprezintă acum o construcție nouă și modernă, compatibilă cu armatele celorlalte state din NATO și Uniunea Europeană, iar asigurarea resurselor necesare va continua cu succes procesul de transformare a Armatei în toate sectoarele sale pentru a fi eficientă în fața crizelor și a operațiilor militare la care va lua parte.

'Vara anului 2017 a fost una fierbinte din punct de vedere al exercițiilor militare. Dacă ar fi să amintesc doar de Saber Guardian 2017, cel mai mare exercițiu din istoria României, cu o participare de peste 25.000 de militari din 22 de țări aliate și partenere, și Noble Jump 17, cel mai mare exercițiu NATO din anul acesta, cu o participare de peste 4.000 de militari aliați, ne arată intensitatea și complexitatea muncii dumneavoastră. Acestea se adaugă la cele peste 100 de exerciții multinaționale și 400 naționale. A fost un efort deosebit pe linia planificării și conducerii și dumneavoastră, cei care ați coordonat tot acest proces, meritați aprecierile noastre. Toate aceste activități, pe lângă rolul de instruire, au arătat capacitatea de reacție și descurajare a țărilor aliate și partenere într-un scenariu de apărare colectivă și gradul ridicat de interoperabilitate al forțelor (...) Chiar și în acest moment, peste 900 de militari execută misiuni de luptă în diferite teatre de operații. Este o mare realizare pentru dumneavoastră, care, 24 de ore pe zi, șapte zile pe săptămână, conduceți, coordonați, monitorizați și sprijiniți activitatea acestor militari pentru a-și îndeplini ireproșabil misiunile și vă sunt recunoscător pentru acest lucru (...) De Ziua Statului Major al Apărării vă felicit pentru stăruința și abnegația cu care acționați pentru îndeplinirea misiunilor încredințate și vă urez succes în tot ceea ce întreprindeți pentru creșterea prestigiului corpului de elită din care faceți parte', se mai arată în mesajul ministrului Apărării Naționale.


Sursa: Agerpres




Comentează știrea

Barbu George
12 noiembrie 2017
Niste hoti

Modernizare cu avioane f16 la mana 2 un fel de masini de bulgaria cu un tehnic dubios

nae
17 ianuarie 2018
modern

vine de de la istoria moderna aia care se termina la cea contemporana,adica acum 60 de anisori,deci da, am cumparat de la yankey arme moderne,cumpara si chinezii asa minuni doar ca la pret de gunoi

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3737 secunde